Η ΕΑΓΜΕ στην συνάντηση ειδικών «EGS - Geological Mapping and Modelling Expert Group Meeting»

Η ΕΑΓΜΕ στην συνάντηση ειδικών «EGS - Geological Mapping and Modelling Expert Group Meeting»
Πέμπτη, 04/07/2024 - 09:36

Στο Δουβλίνο πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση της Ομάδας Ειδικών στο θεματικό αντικείμενο «Geological Mapping and Modelling | GMMEG» των Ευρωπαϊκών Γεωλογικών Ινστιτούτων [EuroGeoSurveys (EGS) - https://eurogeosurveys.org/], στην οποία συμμετείχε η ΕΑΓΜΕ, εκπροσωπούμενη από την Δρ. Ειρήνη Ζανανίρι, Προϊσταμένη του Τμήματος Γενικής Γεωλογίας, Γεωλογικών Χαρτογραφήσεων και Εφαρμογών, και Αντιπρόεδρος της ομάδας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης συζητήθηκε η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις σε θέματα που άπτονται των αντικειμένων της ομάδας, τα εν εξελίξει έργα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (π.χ. Geological Service for Europe https://www.geologicalservice.eu/), ενώ έμφαση δόθηκε στις εργασίες εναρμόνισης και διαλειτουργικότητας δεδομένων και στην παραγωγή από τα Ευρωπαϊκά Γεωλογικά Ινστιτούτα μεταδεδομένων συμβατών με τα σύγχρονα πρότυπα.

Συγχρόνως, για την προαγωγή της συνεργασίας των διαφορετικών ομάδων των EGS συμμετείχαν στην συνάντηση οι πρόεδροι/αντιπρόεδροι των υπολοίπων ομάδων. Την Ομάδα Ειδικών στο θεματικό αντικείμενο «Earth Observation – Geohazards | EOEG» εκπροσώπησε η Πρόεδρος αυτής, Ελευθερία Πογιατζή, Διευθύντρια Διαχείρισης Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων της ΕΑΓΜΕ.

Όπως αποφασίστηκε, η ΕΑΓΜΕ πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη δια ζώσης συνάντηση της Ομάδας GMMEG τον Ιούνιο του 2025.