Η Schneider Electric ανακηρύχθηκε η πιο Βιώσιμη Εταιρεία παγκοσμίως από το περιοδικό Time και τη Statista

Η Schneider Electric ανακηρύχθηκε η πιο Βιώσιμη Εταιρεία παγκοσμίως από το περιοδικό Time και τη Statista
Πέμπτη, 04/07/2024 - 09:07

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις πιο βιώσιμες εταιρείες του κόσμου για το 2024 (World’s Most Sustainable Companies for 2024) του περιοδικού Time και της Statista.

Η αναγνώριση αυτή αντικατοπτρίζει τους φιλόδοξους στόχους της Schneider Electric για τη μείωση των δικών της εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και τη δέσμευσή της να βοηθά τους πελάτες της να γίνουν πιο ενεργειακά αποδοτικοί και να μειώνουν και τις δικές τους εκπομπές.

Το Time και η Statista χρησιμοποίησαν μια διάφανη και πολυσταδιακή μεθοδολογία για να εντοπίσουν τις πιο βιώσιμες επιχειρήσεις του πλανήτη για το 2024. Η διαδικασία ξεκίνησε με βάση μια δεξαμενή με πάνω από 5.000 από τις μεγαλύτερες και πιο επιδραστικές εταιρείες παγκοσμίως. Μετά από μια αυστηρή αξιολόγηση τεσσάρων σταδίων, η τελική κατάταξη απέκλεισε τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις και έλαβε υπόψη παράγοντες, όπως οι εκτιμήσεις και οι δεσμεύσεις βιωσιμότητας από εξωτερικούς φορείς, οι εκθέσεις εταιρικής πρακτικής και οι δείκτες περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιδόσεων. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση κατέληξε σε μια κατάταξη 500 εταιρειών από περισσότερες από 30 χώρες.

Τόσο το Time όσο και η Statista υπογράμμισαν την τεχνολογική υπεροχή της Schneider Electric και το πρόγραμμα Schneider Sustainability Impact (SSI). Αυτή η φιλόδοξη πρωτοβουλία προωθεί και αξιολογεί τα βήματα της εταιρείας προς την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων βιωσιμότητας για την περίοδο 2021-2025, περικλείοντας έξι εκτεταμένες δεσμεύσεις σε περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές πτυχές (ESG). Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει βοηθήσει σημαντικά τους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, με αξιοσημείωτο αριθμό 553 εκατομμυρίων τόνων CO2 που μειώθηκαν ή αποφεύχθηκαν από το 2018. Επιπλέον, η Schneider Electric έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο στην αναμόρφωση της δικής της αλυσίδας εφοδιασμού. Από την έναρξη του προγράμματος, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τους 1.000 κορυφαίους προμηθευτές της έχουν μειωθεί κατά 27%, ενώ το 21% των πιο κρίσιμων εταίρων της στην αλυσίδα εφοδιασμού έχουν πλέον ευθυγραμμιστεί με τα πρότυπα αξιοπρεπούς εργασίας της εταιρείας.

"Είναι μεγάλη μας τιμή να αναγνωριζόμαστε ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο", δήλωσε ο Peter Herweck, CEO της Schneider Electric. "Αυτό το επίτευγμα αντανακλά τη σταθερή μας αφοσίωση στη βιωσιμότητα, η οποία διέπει ό,τι κάνουμε. Δίνουμε σταθερά προτεραιότητα στο περιβάλλον, την κοινωνική ευημερία και τη χρηστή διακυβέρνηση στις αποφάσεις και τις καθημερινές μας λειτουργίες. Γι' αυτό και επιδιώκουμε με επιμονή να σημειώσουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στους στόχους μας για τη βιωσιμότητα και να διασφαλίσουμε ότι όλοι συμβάλλουν στη δημιουργία διαρκούς και θετικού αντικτύπου".

Η Schneider Electric συμπεριλήφθηκε, επίσης πρόσφατα, και στον παγκόσμιο δείκτη Dow Jones Sustainability World Index για 13η συνεχή χρονιά, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον κλάδο της και διασφαλίζοντας της θέσης της στον ευρωπαϊκό δείκτη. Το επίτευγμα αυτό αντικατοπτρίζει τις ισχυρές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβέρνητικές (ESG) επιδόσεις της, έχοντας τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της στρατηγικής της.