1ο Διεθνές Συνέδριο για την Πράσινη Καινοτομία και την Κυκλική Οικονομία, 20-23 Οκτωβρίου στην Αθήνα

1ο Διεθνές Συνέδριο για την Πράσινη Καινοτομία και την Κυκλική Οικονομία, 20-23 Οκτωβρίου στην Αθήνα
Δευτέρα, 08/07/2024 - 15:50

Μέσω μιας σειράς παρουσιάσεων επιστημονικών εργασιών, εκδηλώσεων δικτύωσης, B2B συναντήσεων και θεματικών συζητήσεων, το GR-I-CE 2024 δημιουργεί ένα οικοσύστημα όπου η ανταλλαγή γνώσης και οι συνεργασίες ευδοκιμούν, προωθώντας τους τομείς της πράσινης τεχνολογίας και της κυκλικής οικονομίας.

Το GR-I-CE 2024 φιλοδοξεί να είναι ένα μοναδικό, υβριδικό, Διεθνές Συνέδριο που θα συνδυάζει ακαδημαϊκές παρουσιάσεις υψηλής ποιότητας με την ανάπτυξη συνεργατικών δικτύων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, νεοφυείς επιχειρήσεις και εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα ανταλλάξουν γνώσεις και θα αναπτύξουν συνέργειες στους τομείς της περιβαλλοντικής αποκατάστασης, της διαχείρισης απορριμμάτων και της αειφόρου ανάπτυξης, παρουσιάζοντας λύσεις κυκλικότητας και καινοτομίας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Έδρα της UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και την Κυκλική Οικονομία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), σε συνεργασία με το Mantis Beyond Innovation, ενώ και η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) συμμετέχει ως κοινωνικός εταίρος.

Γιατί να Συμμετάσχω;

Όπου η έρευνα συναντά τον αντίκτυπο

Το GR-I-CE 2024 προσφέρει ευκαιρίες στους ερευνητές να δημοσιεύσουν την έρευνά τους σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και να συμπεριλάβουν τις εργασίες τους σε ειδικά τεύχη του Discover Sustainability and Sustainable Futures .

Επιλεγμένες εργασίες θα δημοσιευθούν επίσης ως κεφάλαια σε βιβλίο από το CRC Press/Taylor & Francis και θα συμπεριληφθούν στο βιβλίο πρακτικών του συνεδρίου.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Συνεδρίου είναι η δυνατότητα προγραμματισμού συναντήσεων με άλλους συμμετέχοντες (π.χ. ακαδημαϊκούς, ερευνητές, εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων και εταιρειών). Μια αποκλειστική πλατφόρμα με δυνατότητες εντοπισμού και αναζήτησης θα είναι αφιερωμένη στη διεξαγωγή συναντήσεων B2B , B2A και A2A, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον χώρο του Συνεδρίου. Δεδομένου ότι αναμένεται ότι τον Οκτώβριο οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, αυτές θα προσφέρονται προαιρετικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) συμμετέχει ως κοινωνικός εταίρος στο πρώτο Διεθνές Συνέδριο για την Πράσινη Καινοτομία και την Κυκλική Οικονομία (GR-I-CE 2024) και εξασφάλισε έκπτωση 25% για τα μέλη της στα τέλη εγγραφής για υποβολή παρουσίασης.

Τελική προθεσμία για την υποβολή είναι η 20η Ιουλίου 2024. Υπάρχει επίσης η επιλογή για παρουσίαση εξ αποστάσεως με μειωμένο κόστος συμμετοχής.