ΗΠΑ: Η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών σημείωσε το ισχυρότερο πρώτο τρίμηνο

ΗΠΑ: Η βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών σημείωσε το ισχυρότερο πρώτο τρίμηνο
Παρασκευή, 14/05/2021 - 12:33

Η αμερικανική βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρόσθεσε 40% περισσότερη καθαρή ενέργεια τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020, σύμφωνα με έρευνα της βιομηχανίας.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι μέχρι σήμερα το 2020 θεωρείται το ισχυρότερο έτος για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα.

Η έκθεση τριμηνιαίας αγοράς Clean Power, που κυκλοφόρησε σήμερα από την American Clean Power Association (ACP), δείχνει ότι οι προγραμματιστές των ΗΠΑ εγκατέστησαν 2500MW αιολικής ενέργειας, 1200MW ηλιακής ενέργειας και 100MW μπαταριών αποθήκευσης μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου.

Τα στοιχεία διαπίστωσαν επίσης ότι προστέθηκε τριπλάσια αιολική ενέργεια στο αμερικανικό δίκτυο το πρώτο τρίμηνο του 2021 από την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

Οι πέντε πρώτες πολιτείες σε προσθήκες κατά το πρώτο τρίμηνο είναι το Τέξας (791 MW), η Οκλαχόμα (555 MW), η Καλιφόρνια (519 MW), η Νότια Ντακότα (462 MW) και η Βόρεια Ντακότα (299 MW).

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για το προγραμματισμένο έργο 800 MW Vineyard Wind, το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο κλίμακας χρησιμότητας στη χώρα.

Σημειώνεται επίσης ότι η προεδρία Biden ανακοίνωσε επίσης έναν στόχο 30.000 MW υπεράκτιου ανέμου στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ACP Heather Zichal δήλωσε:

«Αυτοί οι αριθμοί συμπυκνώνονται σε μία λέξη: momentum. Υπερβαίνουμε ήδη το ρυθμό από τον ισχυρότερο προηγούμενο χρόνο καθαρής ισχύος. Αυτή η τάση θα αναπτυχθεί μόνο όταν ευθυγραμμιστεί στενότερα με την έξυπνη πολιτική στην Ουάσιγκτον».