ΕΕ: Νέα μέτρα για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου και την ενίσχυση της συνεργασίας με τους εταίρους της

ΕΕ: Νέα μέτρα για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου και την ενίσχυση της συνεργασίας με τους εταίρους της
Τρίτη, 04/06/2024 - 09:30

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει νέα μέτρα για να στηρίξει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αγοράς υδρογόνου, ξεκινώντας εργασίες για τη δημιουργία ενός πιλοτικού μηχανισμού.

Σήμερα προκηρύχθηκε μια διαδικασία σύναψης συμβάσεων για την εξεύρεση του αναδόχου που θα αναπτύξει τον πιλοτικό αυτό μηχανισμό.

Ο νέος μηχανισμός δημιουργείται στο πλαίσιο της πρόσφατα εγκριθείσας δέσμης μέτρων για τα απανθρακοποιημένα αέρια και το υδρογόνο και έχει στόχο την επιτάχυνση των επενδύσεων, παρέχοντας σε αγοραστές και προμηθευτές μια ακριβέστερη εικόνα της αγοράς και διευκολύνοντας τις μεταξύ τους επαφές. Θα λειτουργήσει επί πέντε έτη και θα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Υδρογόνου.

Ταυτόχρονα, η Επιτροπή συνεχίζει να συνεργάζεται με διεθνείς εταίρους για την οικοδόμηση μιας λειτουργικής παγκόσμιας αγοράς υδρογόνου. Σήμερα και αύριο, η Επίτροπος Ενέργειας κ. Κάντρι Σίμσον θα βρίσκεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας για να ενισχύσει τη συνεργασία επί του εν λόγω καυσίμου που αποτελεί βασικό στοιχείο της ενεργειακής μετάβασης.

Σήμερα, η Επίτροπος εκφώνησε κεντρική ομιλία στην ιαπωνική σύνοδο κορυφής και έκθεση για την ενέργεια και συμμετείχε στο επιχειρηματικό φόρουμ υψηλού επιπέδου Ιαπωνίας/ΕΕ για το υδρογόνο. Η ομιλία της είναι διαθέσιμη εδώ.

Η Επίτροπος θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Φούμιο Κισίντα και με τον Υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Κεν Σάιτο. Αύριο, θα επισκεφθεί εγκαταστάσεις υδρογόνου, καθώς και την έδρα της Kawasaki Heavy Industries.

Hydrogen_Accelerator_Page_web_banner.jpg