Vestas: Παραγγελία συνολικής ισχύος 443 MW για το αιολικό πάρκο Viking στο Ηνωμένο Βασίλειο

Vestas: Παραγγελία συνολικής ισχύος 443 MW για το αιολικό πάρκο Viking στο Ηνωμένο Βασίλειο
Τετάρτη, 19/08/2020 - 16:59

Νέα παραγγελία δέχτηκε η Vestas, αυτή τη φορά για από την SSE Renewables, για το χερσαίο αιολικό έργο Viking στα νησιά Shetland στον Βόρειο Ατλαντικό.

Πρόκειται για μία παραγγελία 103 ανεμογεννητριών Vestas τύπου V117-4.2MW συνολικής ισχύος 443 MW, οι οποίες σε λειτουργία βελτιστοποιημένης ισχύος φτάνουν τα 4.3 MW η κάθε μία.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται επίσης και η παροχή υπηρεσιών και συντήρησης των ανεμογεννητριών από τη Vestas για 30 έτη, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ομάδα εξυπηρέτησης με έδρα τα νησιά Shetland που θα παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης, υποστηριζόμενες από ένα πρόγραμμα μαθητείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Renews, οι παραδόσεις των ανεμογεννητριών αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023 και η έναρξη λειτουργίας τους προγραμματίζεται εντός του ιδίου έτους.

Η παραγγελία για το αιολικό πάρκο Viking σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη αυτόνομη παραγγελία της Vestas στην Ευρώπη μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τη Vestas, στο αιολικό πάρκο θα χρησιμοποιηθεί ένα μοντέλο ανεμογεννητριών σχεδιασμένο να αντέχει σε ακραίες συνθήκες ανέμου που θα μπορεί να μεγιστοποιήσει την ενεργειακή απόδοση του πάρκου και να μειώσει το κόστος ενέργειας.

Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο Viking θα παράγει σχεδόν 2 TWh ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο, ενώ όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο και το πιο παραγωγικό χερσαίο αιολικό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου σε ό,τι αφορά την ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: Renews