Γιάννης Τριήρης: Ράμματα για τη γούνα τους

Γιάννης Τριήρης: Ράμματα για τη γούνα τους
Δευτέρα, 26/08/2024 - 09:06

«Ξαναχτύπησε» ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας και πάλι τη νοημοσύνη μας.

Με αφορμή ένα μικροτραυματισμό που είχε ο 6χρονος γιός του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιχείρησε να διαστρεβλώσει πλήρως για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εθνικό σύστημα υγείας επί των ημερών της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Θριαμβολόγησε λοιπόν ο κύριος Γεωργιάδης γιατί λέει, πως ο Μπόρις Τζόνσον πήγε τον γιό του που είχε ένα μικροτραυματισμό ΓΝ-ΚΥ Καρύστου όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας ενθουσιάστηκε για τον τρόπο λειτουργία του ΕΣΥ.

Και με καθαρή πρόθεση να αυτοπροβληθεί ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε πως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε στους γιατρούς του ΓΝ-ΚΥ Καρύστου πως «οι υπηρεσίες που του παρείχε το ΕΣΥ είναι ανώτερες από το αντίστοιχο Βρετανικό σύστημα Υγείας το NHS».

Κανείς δεν αμφιβάλει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ στην Ελλάδα και ικανότατοι επιστήμονες είναι και σπουδαίοι άνθρωποι. Ταυτόχρονα, όμως, κανείς δεν αμφιβάλει ότι η κατάσταση στο χώρο της δημοσίας υγείας είναι τραγική εξ αιτίας των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης υπουργός της οποίας αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο κ. Γεωργιάδης.

‘Ένα ευχαριστήριο ευγενείας από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας στους γιατρούς του έκαναν ράμματα στο τραύμα του γιού του δεν επουλώνει τις μεγάλες πληγές που έχει το ΕΣΥ. Τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τις ελλείψεις ασθενοφόρων, τις άθλιες υποδομές, την εμφανέστατη προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας σε βάρος των πολιτών.

Και γι αυτό η κοινωνία από την δική της πλευρά της έχει πολλά ράμματα για του γούνα της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας.

ΥΓ. Μια ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες –όχι μόνο στην υγεία αλλά σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας τους- αποτελούν και τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, που ο πρωθυπουργός της χώρας έχει χρήσει μαζί με τον κ. Γεωργιάδη, αντιπροέδρους της κυβέρνησης του. Είπε λοιπόν σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα ο επί των οικονομικών υπουργός όταν ρωτήθηκε για τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για καθυστερήσεις και ανεπίλυτα προβλήματα της κοινωνίας : «Η Ελλάδα έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο και έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά δεν έχει γίνει ούτε Ελβετία ούτε Σουηδία. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με σοβαρότητα, συνδυάζοντας τη δημοσιονομική πειθαρχία με μια φιλoεπενδυτική πολιτική». Με απλά λόγια η πολιτική της κυβέρνησης είναι λιτότητα και κίνητρα μόνο στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Και γι αυτόν προφανώς, όπως και συνολικά για την κυβέρνηση ο λαός έχει ράμματα για τη γούνα τους.