Νορβηγική εταιρεία θερμικών μπαταριών υπογράφει επενδυτική συμφωνία 110 εκατ. ευρώ

Νορβηγική εταιρεία θερμικών μπαταριών υπογράφει επενδυτική συμφωνία 110 εκατ. ευρώ
Τρίτη, 13/04/2021 - 13:30

Η νορβηγική πρωτοπόρος εταιρεία θερμικής μπαταρίας, EnergyNest υπέγραψε επενδυτική συμφωνία με την Infracapital συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ για να επιτρέψει περαιτέρω ανάπτυξη και χρηματοδότηση λύσεων αποθήκευσης ενέργειας με κλειδί για βιομηχανικούς πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα, η Infracapital, ο βραχίονας επενδύσεων σε μετοχές υποδομής της M&G, θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της EnergyNest.

Η EnergyNest διαθέτει μια μπαταρία έτοιμη για αγορά και βρίσκεται σε ανάπτυξη έργων, συμπεριλαμβανομένου του νορβηγικού χημικού γίγαντα Yara και της ιταλικής ενεργειακής εταιρείας Eni, όπου η εγκατάσταση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσε η εταιρεία.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα επιτρέψει την κλιμάκωση της ανάπτυξης των θερμικών μπαταριών της EnergyNest, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν ενέργεια με τη μορφή θερμότητας και να βοηθούν στην αποξήρανση των βιομηχανικών διεργασιών θερμότητας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EnergyNest, Christian Thiel, δήλωσε:

«Μαζί με την Infracapital μπορούμε να παρέχουμε εξοικονόμηση κόστους CO2 και ενέργειας σε ακόμη περισσότερους πελάτες από την πρώτη μέρα. Με τις πλήρως χρηματοδοτούμενες λύσεις με το κλειδί στο χέρι, διευκολύνουμε τους παίκτες της βιομηχανίας να προσαρμόσουν την τεχνολογία φιλική προς το κλίμα με μηδενικό αρχικό κόστος επένδυσης. Η Infracapital είναι ο ιδανικός συνεργάτης για να αναπτύξουμε τη EnergyNest διεθνώς, με την εμπειρία και το δίκτυό τους».

Ο επικεφαλής της Greenfield, Andy Matthews, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτήν τη συνεργασία με την EnergyNest. Η τεχνολογία της παρέχει καινοτόμα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. «Με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που θέτουν φιλόδοξους στόχους μείωσης του άνθρακα, βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαδραματίσουμε ρόλο στην παροχή μιας λύσης για την αποθήκευση και την αποανθρακοποίηση της ενέργειας, δημιουργώντας παράλληλα μακροπρόθεσμη αξία για τους επενδυτές μας».

Φωτογραφία: EnergyNest