Συγχαρητήρια επιστολή ανάληψης καθηκόντων του ΣΠΕΦ προς τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη

Συγχαρητήρια επιστολή ανάληψης καθηκόντων του ΣΠΕΦ προς τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη
Πέμπτη, 11/07/2019 - 13:41

Αξιότιμε κε Υπουργέ και κε Υφυπουργέ

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε καταρχήν να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας ευχηθούμε μια γόνιμη θητεία στην περαιτέρω ανόρθωση της οικονομίας και της Χώρας μας συνολικά.

Μέσα από την αναγνώριση του συστημικού ρόλου που διαδραματίζει η ενέργεια για την οικονομία και ιδίως οι ΑΠΕ ως εγχώριες ανεξάντλητες πηγές, είμαστε βέβαιοι πως η Κυβέρνηση σας θα πράξει τα δέοντα για την περαιτέρω θωράκιση και ανάπτυξη τους. Ως επενδυτικός πόλος οι ανανεώσιμες συνδράμουν στην προσέλκυση κεφαλαίων, στην ενίσχυση των φορολογικών εσόδων δια της αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας με μηδενική φοροδιαφυγή καθώς και στην παραγωγή ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Με γνώμονα μάλιστα να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την εθνική οικονομία και κοινωνία στο διηνεκές, οφείλει η ανάπτυξη των ΑΠΕ να προέρχεται κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό και από εγχώριες επενδύσεις, ώστε τα κέρδη από την μακροχρόνια λειτουργία τους να παραμένουν και να διαχέονται εντός των «τειχών». Η ανάπτυξη οφείλει επιπλέον να είναι ισορροπημένη και ως προς την περαιτέρω προώθηση των μικρομεσαίων ανανεώσιμων χαρτοφυλακίων, αφού κάτι τέτοιο πέραν της οικονομικοκοινωνικής του διάστασης συνάδει και με τον διεσπαρμένο χαρακτήρα των φωτοβολταϊκών πλησίον των καταναλώσεων.

Ο Σύνδεσμος μας με τεκμηριωμένο και επιστημονικό όπως πάντοτε τρόπο παραμένει στην διάθεση σας για περαιτέρω διαβούλευση και συνεργασία.