Baker Hughes: Νέα μείωση για τον αριθμό εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Νέα μείωση για τον αριθμό εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ
Δευτέρα, 20/07/2020 - 13:14

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας συνεχίζουν να μειώνουν τον αριθμό των εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν, σημειώνοντας νέο χαμηλό ρεκόρ για 11η συνεχόμενη εβδομάδα, παρόλο που οι περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου έχουν μειωθεί καθώς οι τιμές ανακάμπτουν από το ιστορικό χαμηλό του Απριλίου.

Ο αριθμός των εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ που αποτελεί έναν πρώιμο δείκτη για τη μελλοντική παραγωγή, μειώθηκε κατά 5, σημειώνοντας νέο χαμηλό την εβδομάδα μέχρι τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes Co.

Συνολικά πρόκειται για 701, ή 73% λιγότερες εξέδρες σε λειτουργία σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Όμως, παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι περίπου 34% χαμηλότερες από την αρχή του έτους λόγω της πανδημίας, η προθεσμιακή αγορά του αμερικανικού πετρελαίου αυξήθηκε κατά 115% μέσα στους τελευταίους 3 μήνες, με την τιμή του βαρελιού να αγγίζει την Παρασκευή τα 40 δολάρια, με την ελπίδα ότι οι παγκόσμιες οικονομίες θα ανακάμψουν, καθώς οι κυβερνήσεις άρουν τα μέτρα περιορισμού.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα ενθαρρύνουν τις ενεργειακές εταιρείες να επιβραδύνουν τις μειώσεις στην παραγωγή και παράλληλα να προσθέσουν κάποιες εξέδρες εξόρυξης για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αργότερα μέσα στο 2020.

Η δραστηριότητα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ θα πέσουν περίπου στις 250 εξέδρες ή περίπου στα σημερινά επίπεδα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Raymond James, σημειώνοντας ότι αναμένουν πως ο αριθμός των εξεδρών θα αυξηθεί κατά μέσο όρο στις 270 το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Αυτός ο αριθμός ισοδυναμεί με μια μικρή ανάκαμψη, καθώς ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης εκκινούν ξανά τις γεωτρήσεις.

Πηγή: Reuters