Καραμανλής και Σαμαράς VS Μητσοτάκη: «Κλειδί» η παρουσία των βουλευτών

Καραμανλής και Σαμαράς VS Μητσοτάκη: «Κλειδί» η παρουσία των βουλευτών
Παρασκευή, 21/06/2024 - 08:08

Το Μαξίμου επιχειρεί να «ενσωματώσει» την εκδήλωση- Δεν αποκλείεται να παραστεί και ο πρωθυπουργός, γνωρίζοντας ότι η πολιτική του θα δεχθεί σφοδρή επίθεση- Κινούμενη άμμο το πολιτικό σύστημα.

Στα ύψη αναμένεται να ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο με την κοινή παρουσία και τις ομιλίες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο την Δευτέρα 1η Ιουλίου.

Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί θα μιλήσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» (εκδόσεις Λιβάνη) σε μια εκδήλωση που αναμένεται να αποτελέσει "σταθμό" στην μετεκλογική περίοδο. Πολύ περισσότερο που ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να ασκήσει εφόλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση, ενώ ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να επικεντρώσει στα θέματα εξωτερικής πολιτικής όπου οι διαφωνίες με το Μαξίμου είναι κάθετες ενώ δεν αποκλείεται να αποστείλει και ορισμένα μηνύματα για το σύνολο της ασκούμενης πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί πριν τις ευρωεκλογές, με ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή, το χαμηλό ποσοστό της ΝΔ όμως έφερε στο πάνελ των ομιλητών και τον Αντώνη Σαμαρά, κατόπιν συνεννοήσεως των δυο πρώην πρωθυπουργών που είναι εδώ και καιρό τακτικοί συνομιλητές.

Το Μαξίμου, όπως προκύπτει από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη σε ερώτηση δημοσιογράφου, επιχειρεί να «ενσωματώσει» την εκδήλωση, χωρίς να αποκλείεται να παραβρεθεί σε αυτή και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μανώλης Κοττάκης, άλλωστε, θα καλέσει στην εκδήλωση όλους τους βουλευτές εκτός από τους «Σπαρτιάτες».

Η συμμετοχή των "γαλάζιων" βουλευτών αναμένεται μεγάλη, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, της Α. Λατινοπούλου κοκ. Ιδιαίτερα μάλιστα ένα μήνα μετά τις ευρωεκλογές όπου και καταδείχτηκε η καταδίκη των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, με το πολιτικό σύστημα να μοιάζει με κινούμενη άμμο.

Προσκλήσεις από τον συγγραφέα θα αποσταλούν και στα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και σε σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 21/06/2024 - 08:15