Μάλιστα στο στόχαστρο βρέθηκαν και τα νέα τιμολόγια με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
Ο επικεφαλής της ΡΑΕ επισήμανε ότι η εισήγηση της ΡΑΕ πρόκρινε μία διαφορετική προσέγγιση. Πιο συγκεκριμένα, η Αρχή είχε εισηγηθεί στο πλαίσιο των νέων κυμαινόμενων τιμολογίων (μετά την κατάργηση της ρήτρας) κάθε προμηθευτής να καθορίσει ένα σαφή μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό της χρέωσης, χρησιμοποιώντας μία συγκεκριμένη παράμετρο που θα επέλεγε ως αντιπροσωπευτική του κόστους του.
Οι προμηθευτές θα αναρτούσαν στις ιστοσελίδες τους τη σχετική μαθηματική φόρμουλα, με τα στοιχεία σχετικά με τον υπολογισμό της χρέωσης σε μηνιαία βάση, Με αυτό τον τρόπο, όπως συμπλήρωσε, θα υπήρχε διαφάνεια στον τρόπο τιμολόγησης των καταναλωτών.
Όπως πρόσθεσε, η πολιτεία ωστόσο προχώρησε σε διαφορετική επιλογή.
Κριτική ο πρόεδρος της ΡΑΕ στο ΥΠΕΝ για τη μη επιστροφή 67 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές από τις υψηλές τιμές στην αγορά Εξισορρόπησης κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της. «Ρωτήστε το υπουργείο γιατί δεν έχει υιοθετήσει την εισήγηση της ΡΑΕ να επιστραφούν 67 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές από την αγορά εξισορρόπησης», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΡΑΕ εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του για την αναδρομική αποζημίωση (από το 2004) της ΔΕΗ για τη λειτουργία των πετρελαϊκών της μονάδων στα νησιά τα οποία διασυνδέονται στο ηπειρωτικό σύστημα. Σημείωσε ότι η ΡΑΕ συμφωνεί με τα δύο πρώτα εδάφια του συγκεκριμένου άρθρου (το οποίο περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή), ωστόσο είναι αντίθετη με το τρίτο εδάφιο της αναδρομικής αποζημίωσης, καθώς αυτό αναιρεί τις αποφάσεις της ΡΑΕ για τις ΥΚΩ το επίμαχο χρονικό διάστημα, στις οποίες έχει προσδιορισθεί το αντάλλαγμα προς τη ΔΕΗ.
Επίσης, δήλωσε αντίθετος στην επανέκδοση των αδειών παραγωγής για τις μονάδες αποθήκευσης. Όπως σημείωσε, το μόνο που επιτυγχάνεται με την ακύρωση των υφιστάμενων αδειών, είναι να αποκομίσουν όφελος οι ακαδημαϊκοί που θα αναλάβουν να συντάξουν τις νέες μελέτες για την εκ νέου υποβολή των αιτήσεων προς αδειοδότηση.