Η Schneider Electric και η DC Smarter συνεργάζονται για την ενσωμάτωση του λογισμικού DC Vision Digital Twins στο EcoStruxure IT

Η Schneider Electric και η DC Smarter συνεργάζονται για την ενσωμάτωση του λογισμικού DC Vision Digital Twins στο EcoStruxure IT
Τρίτη, 11/06/2024 - 08:57

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συνεργάζεται με τον καινοτόμο πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής DC Smarter, τον γερμανικό ειδικό σε λύσεις επαυξημένης πραγματικότητας, για την ενσωμάτωση του κορυφαίου στην αγορά λογισμικού Digital Twin, DC Vision, στην βραβευμένη πλατφόρμα διαχείρισης υποδομών Data Center (DCIM) της Schneider Electric, EcoStruxure IT Advisor.

Διαθέσιμο άμεσα για αγορά μέσω της Schneider Electric, το DC Vision χρησιμοποιεί δεδομένα από το EcoStruxure IT και τα συνδυάζει με την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR) για να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού που συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των υποδομών και στην αύξηση της λειτουργικής ανθεκτικότητας.

Με την ενσωμάτωση αυτών των τεχνολογιών και την ενοποίηση των δεδομένων από τις τεχνολογίες DCIM, IT Service Management (ITSM) και Building Management System (BMS) στο πλαίσιο του Digital Twin, οι φορείς εκμετάλλευσης των Data Centers μπορούν να αποκτήσουν λεπτομερή εικόνα της υγείας και της κατάστασης της υποδομής τους και να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την αύξηση της απόδοσης, της βιωσιμότητας και της αξιοπιστίας.

Επιπλέον, καταργώντας τα συμβατικά σιλό πληροφορικής, το Digital Twin επιτρέπει στους ιδιοκτήτες, στους φορείς εκμετάλλευσης και στους διαχειριστές πληροφορικής να απεικονίζουν το περιβάλλον του Data Center χρησιμοποιώντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και να δημιουργούν, έτσι, ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό αντίγραφο που αξιοποιεί όλα τα σχετικά δεδομένα απόδοσης από το Data Center.

«Ο συνδυασμός του EcoStruxure IT Advisor με το προηγμένο λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας δημιουργεί μια ολοκληρωμένη λύση για τη μείωση του χρόνου αδρανοποίησης, τη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης και τη διασφάλιση των κρίσιμων συστημάτων», δήλωσε ο Vincent Barro, VP, Secure Power Division, DACH, Schneider Electric. Μιλώντας από το DataCloud World Congress πρόσθεσε: «Η συνεργασία μας με την DC Smarter υπογραμμίζει τη συνεχή δέσμευσή μας να δημιουργούμε καινοτομίες που αλλάζουν την αγορά και αποδεικνύει τι ακριβώς μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας επιτυχημένης συνεργασίας».

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επιτυχημένη συνεργασία με τη Schneider Electric. Η συνέργεια μεταξύ του EcoStruxure IT Advisor και του DC Vision βελτίωσε την αποτελεσματικότητα για τους φορείς εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων”, δήλωσε ο Ismar Efendic, συνιδρυτής και Chief Technology Officer της DC Smarter. «Τα σύγχρονα Data Centers γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι απαιτήσεις για αξιοπιστία και βιωσιμότητα – και αυτό με αυξανόμενη έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων. Με το DC Vision, μειώνουμε την επιβάρυνση των ομάδων πληροφορικής στο χώρο και ταυτόχρονα υποστηρίζουμε ένα δομημένο και εύκολο στην τεκμηρίωση τρόπο εργασίας».

Το DC Vision, ενσωματωμένο στο Schneider Electric EcoStruxureä IT Advisor, παρέχει επίσης βασικές ευκαιρίες για απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων στο εργοτάξιο και των απομακρυσμένων τεχνικών. Η λειτουργία Remote Assist, για παράδειγμα, καθιστά δυνατή την αλληλεπίδραση εμπειρογνωμόνων και συναδέλφων με την πλατφόρμα σε πραγματικό χρόνο και την κοινή προβολή AR του κρίσιμου περιβάλλοντός τους, για την υποστήριξη και την ενθάρρυνση της συλλογικής επίλυσης προβλημάτων παράλληλα με την επεξεργασία σύνθετων εργασιών – ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Η τεχνολογία Digital Twin της Schneider Electric αποτελεί σημαντικό πυρήνα των προηγμένων δυνατοτήτων του DC Vision. Με τη λύση EcoStruxure IT Advisor της Schneider Electric, μπορεί να δημιουργηθεί μια εικονική αποτύπωση του φυσικού Data Center, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης βάσης δεδομένων.

Η εικονική τρισδιάστατη (3D) αναπαράσταση επιτρέπει την ακριβή παρακολούθηση και ανάλυση ολόκληρης της υποδομής IT. Επιπλέον, η ενσωμάτωση του λογισμικού AR παρέχει στο προσωπικό πληροφορικής εύκολα κατανοητές πληροφορίες της υφιστάμενης κατάστασης σε πραγματικό χρόνο και οδηγίες ώστε να μπορούν να αναλάβουν δράση, οι οποίες βοηθούν στον γρήγορο εντοπισμό βλαβών και στον ορθό χειρισμό σύνθετων εργασιών εξυπηρέτησης.