Όμιλος ΑVAX: Νέο έργο 82 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ

Όμιλος ΑVAX: Νέο έργο 82 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ
Τρίτη, 02/07/2024 - 11:57

Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί στην περιοχή Bismayah της Βαγδάτης στο Ιράκ ενώ η κατασκευή θα διαρκέσει δώδεκα (12) μήνες και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Την υπογραφή σύμβασης με τον Όμιλο Mass Group Holding (MGH) για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας ανοικτού κύκλου ισχύος 282ΜW στο Ιράκ, ανακοινώνει ο Όμιλος ΑΒΑΞ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 82 εκατ. δολαρίων.

Η μονάδα θα λειτουργεί με φυσικό αέριο, θα αποτελείται από έναν αεριοστρόβιλο 9F.04 της General Electric και θα σχεδιαστεί με δυνατότητα μελλοντικής μετατροπής από ανοικτό σε συνδυασμένο κύκλο και περαιτέρω αύξησης τόσο του παραγόμενου φορτίου όσο και του σχετικού βαθμού απόδοσης.

Πρόκειται για την 3η ενεργειακή μονάδα ηλεκτροπαραγωγής που ανατίθεται στην ΑΒΑΞ στον ενεργειακό σταθμό της Bismayah και θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2025. Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων έργων της Φάσης 2 και 3 του Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας στην πόλη Bismayah του Ιράκ, καθώς και του εν εξελίξει έργου του Mintia Power Plant στη Ρουμανία, η ανάθεση της νέας μονάδας επισφραγίζει την ηγετική παρουσία του Ομίλου ΑΒΑΞ σε μεγάλα ενεργειακά έργα διεθνούς βεληνεκούς και ανανεώνει ακόμα μια φορά την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των ομίλων MGH και ΑΒΑΞ.

«Ο Όμιλος ΑΒΑΞ παραμένει προσηλωμένος σε έργα υψηλής απόδοσης τα οποία αναδεικνύουν παράλληλα την αξιοπιστία και την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει διαχρονικά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου .

Τελευταία τροποποίηση στις 02/07/2024 - 12:00