Ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και το υπουργείο Ενέργειας της Βραζιλίας δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ζήτησε να σχολιάσει την εξαγγελία αυτή.
Παρόλα αυτά στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε πως«Είναι λογικό και ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει» χωρίς όμως να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Επιπλέον, ανώτερο στέλεχος της Petroleo Brasileiro SA -ή Petrobras-, της δημόσιας επιχείρησης που προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων που καταναλώνονται στη Βραζιλία, ανέφερε στο Ρόιτερς πως η ιδέα δεν τον εκπλήσσει, αλλά εγείρει ανησυχίες, επίσης αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί πάντως, ότι δεν είναι σαφές το πώς η Βραζιλία θα μπορούσε να προμηθευτεί ντίζελ από τη Ρωσία χωρίς να παραβιάσει τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.
Σε ότι αφορά τέλος τον πρόεδρο Μπολσονάρου, αυτός αψήφησε τα διαβήματα των ΗΠΑ και συναντήθηκε με τον ρώσο ομόλογό του Πούτιν λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, την 24η Φεβρουαρίου. Έκτοτε, διαβεβαιώνει ότι η προσωπική του σχέση με τον κ. Πούτιν επέτρεψε στη Βραζιλία να διατηρήσει την πρόσβασή της σε ρωσικά λιπάσματα, πρώτη ύλη καίριας σημασίας για τον γιγαντιαίο αγροδιατροφικό τομέα της χώρας του.