Το Κίεβο ετοιμάζει 1000 χώρους υποδοχής πολιτών για την περίπτωση διακοπής του συστήματος θέρμανσης

Το Κίεβο ετοιμάζει 1000 χώρους υποδοχής πολιτών για την περίπτωση διακοπής του συστήματος θέρμανσης
Τετάρτη, 02/11/2022 - 09:12

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τους Ουκρανούς που έχουν φύγει από τη χώρα να παραμείνουν στο εξωτερικό για τον χειμώνα.

Ο Δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται περισσότεροι από 1.000 χώρους σε όλη την πόλη όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταφύγουν για να ζεσταθούν στην περίπτωση που το σύστημα θέρμανσης τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω των ρωσικών επιθέσεων.

Ήδη το 40% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας έχουν υποστεί ζημιές από τις επιθέσεις από ρωσικούς πυραύλους και drones, ενώ πολλές περιοχές για μικρό χρονικό διάστημα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

«Το χειρότερο είναι να μην υπάρχει καθόλου ηλεκτρική ενέργεια, να διακοπεί η υδροδότηση και η θέρμανση», επεσήμανε. «Για αυτή την περίπτωση προετοιμάζουμε περισσότερους από 1.000 χώρους θέρμανσης στην πόλη μας», ανέφερε ο Κλίτσκο σήμερα στο Telegram.

Οι χώροι αυτοί θα είναι εξοπλισμένοι με γεννήτριες και εκεί θα υπάρχει απόθεμα βασικών αγαθών, όπως πόσιμο νερό.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τους Ουκρανούς που έχουν φύγει από τη χώρα να παραμείνουν στο εξωτερικό για τον χειμώνα, ενώ παράλληλα κατηγορεί τη Ρωσία ότι προκαλεί νέα ανθρωπιστική κρίση αναγκάζοντας ακόμη περισσότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από το φόβο ότι θα αναγκαστούν να περάσουν τον χειμώνα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.