Λάιεν: Η Ρωσία προτιμά να «καίει» το φυσικό αέριο αντί να το πουλά

Λάιεν: Η Ρωσία προτιμά να «καίει» το φυσικό αέριο αντί να το πουλά
Τρίτη, 15/11/2022 - 11:42

Η Ρωσία ενδιαφέρεται περισσότερο να χρησιμοποιήσει το φυσικό της αέριο ως όπλο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι το καταστρέφει αντί να το πουλά

«Βλέπουμε ότι η Ρωσία καίει το αέριό της αντί να το πουλά», σχολίασε η φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας «δημιουργεί ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και προκαλεί τη ραγδαία άνοδο των τιμών», δήλωσε σήμερα από την ετήσια σύνοδο κορυφής της G20, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Για αυτό τον λόγο, ανέφερε η κ. Λάιεν, η ΕΕ στηρίζει τη θέσπιση ανώτατου ορίου στην τιμή του πετρελαίου, προκειμένου να ωφεληθούν οι χώρες μικρού και μεσαίου εισοδήματος, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αλλά η καλύτερη απάντησή μας στην κατάσταση αυτή είναι να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειες. Είναι η μόνη απάντηση τόσο στην κλιματική όσο και στην ενεργειακή κρίση» η οποία επίσης προσφέρει και τεράστιες ευκαιρίες για άλλες περιοχές του πλανήτη. Η Ευρώπη θα επενδύσει τουλάχιστον 4 δισεκ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως το υδρογόνο τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό θα προκαλέσει και μαζικές ιδιωτικές επενδύσεις» επεσήμανε η φον ντερ Λάιεν.