Η LG έλαβε το βραβείο καινοτομίας AHR 2025 για την αντλία θερμότητας για ψυχρά κλίματα

Η LG έλαβε το βραβείο καινοτομίας AHR 2025 για την αντλία θερμότητας για ψυχρά κλίματα
Δευτέρα, 17/02/2025 - 11:35

Η αντλία θερμότητας που έλαβε το βραβείο προσφέρει προηγμένη απόδοση και θέρμανση σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες

Η LG Electronics (LG), κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του κλιματισμού, τιμήθηκε με το Βραβείο Καινοτομίας AHR 2025 στην κατηγορία Sustainable Solutions για την προηγμένη αντλία θερμότητας LG Residential Cold Climate. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από μία ανεξάρτητη κριτική επιτροπή της ASHRAE, η οποία αξιολόγησε τις συμμετοχές με βάση το σχεδιασμό, τη δημιουργικότητα, την εφαρμογή, την αξία και το αντίκτυπο στην αγορά.

Η αντλία θερμότητας LG Residential Cold Climate, που παρουσιάστηκε στην έκθεση AHR Expo 2025 στο Ορλάντο της Φλόριντα, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ενισχύοντας την άνεση των κατοίκων, ενώ προάγει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικά σχεδιασμένη για περιοχές με ψυχρό κλίμα, η αντλία θερμότητας της LG λειτουργεί αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες έως και -35 °C (-31 °F). Αποδίδει το 100 % της ονομαστικής της απόδοσης στους -25 °C (-13 °F), και το 70 % της ονομαστικής της απόδοσης στους -35 °C (-31 °F). Επιπλέον, η καινοτόμος αντλία θερμότητας διαθέτει ψυκτικό κύκλο που αποτρέπει τη συσσώρευση πάγου στον εξωτερικό εναλλάκτη θερμότητας, προσφέροντας αποδοτική θέρμανση. Επίσης, η εντυπωσιακή αυτή λύση είναι εξοπλισμένη με έναν υψηλής απόδοσης διπλό περιστροφικό συμπιεστή Twin Rotary Inverter Compressor, που χρησιμοποιεί ψυκτικό μέσο με χαμηλό Δυναμικό Παγκόσμιας Θέρμανσης (GWP) R32 (GWP 675), προσφέροντας απόδοση HSPF2 13.4 Btu/Wh και 13.6 kBtu/h.

«Το βραβείο AHR από την ASHRAE αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στην τεχνολογική καινοτομία στον τομέα HVAC και τον εξηλεκτρισμό» δήλωσε ο James Lee, Επικεφαλής του τμήματος Air Solution της LG Home Appliance & Air Solution Company. «Η αντλία θερμότητας Residential Cold Climate αποτελεί μια λύση που μπορεί να αντέξει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των νοικοκυριών. Συνεχίζουμε να δημιουργούμε περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, που ταυτόχρονα μειώνουν το παγκόσμιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Οι ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης και ψύξης της LG για τις επιχειρήσεις και το σπίτι, συνεχίζουν να λαμβάνουν την αναγνώριση από τον κλάδο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις συνεχείς προσπάθειες της LG να παρέχει καινοτόμες λύσεις HVAC, αξιοποιώντας τις προηγμένες κύριες τεχνολογίες της εταιρείας που ενισχύουν την απόδοση και υποστηρίζουν τη μετάβαση στον εξηλεκτρισμό.

Η LG δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη αντλιών θερμότητας με κύριο άξονα τις προσπάθειες βελτίωσης του κλίματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλές πολιτείες έχουν δεσμευτεί να προωθήσουν την απεξάρτηση από τον άνθρακα, θέτοντας στόχο οι αντλίες θερμότητας να αποτελούν τουλάχιστον το 65% όλων των νέων HVAC συστημάτων και θέρμανσης νερού έως το τέλος της δεκαετίας.

Η αφοσίωση της LG σε αυτούς τους ευρύτερους στόχους αποδεικνύεται περαιτέρω από την ηγετική της θέση στο Consortium for Advanced Heat Pump Research, που ιδρύθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αλάσκας με στόχο τη δημιουργία ενός Εργαστηρίου Αντλιών Θερμότητας για Ψυχρά Κλίματα στην Αλάσκα. Η LG έχει επίσης δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης που συνδέει τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη (Όσλο, Νορβηγία) και την Ασία (Χαρμπίν, Κίνα), με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης αντλιών θερμότητας υψηλής απόδοσης για περιοχές με ακραίες ψυχρές συνθήκες.

«Κατανοούμε την ανάγκη ανάπτυξης προϊόντων που να ανταποκρίνονται σε ακραία ψυχρές συνθήκες, και η βραβευμένη αντλία θερμότητας LG Residential Cold Climate Heat Pump αποτελεί άλλη μια απόδειξη των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας σε αυτόν τον σημαντικό τομέα», πρόσθεσε ο Lee. «Μειώνοντας την εξάρτηση από συστήματα θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα και περιορίζοντας την ανάγκη για εφεδρική θέρμανση, η αντλία θερμότητας μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και υποστηρίζει τα ευρύτερα κινήματα απανθρακοποίησης και εξηλεκτρισμού».