Κάλεσε δε τους επικριτές του προγράμματος να θυμηθούν τις προβλέψεις που έκαναν για την οικονομία και τις τιμές της ενέργειας, μόλις ένα χρόνο πριν στη ΔΕΘ και πόσο έξω έπεσαν.
Σε ερώτηση για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και το τι αποφέρει, μίλησε για τη συμβολή στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ χωρών αλλά παράλληλα υπενθύμισε ανάλογες μειώσεις επί υπουργίας κ. Αλογοσκούφη, οι οποίες δεν επέφεραν αύξηση των φορολογικών εσόδων. Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εισπράξει 3,5 δις από τη μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού, καθώς στον προϋπολογισμό προέβλεπαν ότι θα είναι 0,8% και έφτασε στο 11,4%.
Σχετικά με το θέμα επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα πού προβλέπει να επανέλθει το «Δ» στον τίτλο της ΔΕΗ, καθώς το ρεύμα όπως και άλλα αγαθά, είναι αγαθά κοινής ωφέλειας και δεν πρέπει να εμπορευματοποιούνται. Θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα προσφοράς φθηνού ρεύματος και φθηνής ενέργειας στους πολίτες και στις επιχειρήσεις μέσω χρηματιστηριακών και τραπεζικών εργαλείων.
Ένα από αυτά μπορεί να είναι η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο και προβλέπεται να πληρώσουν σε 3 με 4 μήνες. Κατέληξε δε λέγοντας πως όσοι προβλέπουν ότι δεν είναι εφικτή η επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, στο πλαίσιο του υπάρχοντος χρηματιστηριακού και τραπεζικού συστήματος και στα πρότυπα πολιτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα.
Στο γνωστό δε επιχείρημα για την αδυναμία επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ λόγω του ότι είναι στο Υπερταμείο ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι το Υπερταμείο είναι μετεξέλιξη κατάστασης που κληρονόμησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ταμείο που δουλεύει όμως υπό την επίβλεψη του ελληνικού δημοσίου και όχι ιδιωτική εταιρεία που δρα ανεξέλεγκτα, με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και όχι τα υπερκέρδη.