Σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη για την αντιμετώπιση του φαινομένου. «Παρέλαβαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το πόρισμα Γκολντάμερ και το σχέδιο δημόσιας πολιτικής για την πρόληψη των πυρκαγιών, δηλαδή επιχειρησιακά και στρατηγικά σχέδια που έπρεπε να έχουν προχωρήσει. Αντιθέτως, έχουμε ελλείψεις πυροσβεστών, εναερίων μέσων και ένα πρόγραμμα δασικής προστασίας με 5000 δασοπυροσβέστες που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το σταμάτησαν», παρατήρησε.
Στη συνέχεια, σημείωσε σχετικά με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης: «Η Γενική Διεύθυνση Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών από το Υπουργείο Υποδομών έφυγε και πήγε στο νεοσύστατο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας χωρίς να έχει διοικητική δομή. Το Υπουργείο αυτό είναι στον αέρα χωρίς καν να έχει οργανόγραμμα. Από τη μία έχουμε το ΥΠΕΝ με αρμοδιότητες χωροταξίας και προστασίας περιβάλλοντος και από την άλλη αυτό το Υπουργείο που δεν ξέρουμε τι αρμοδιότητες έχει και πως εκτελούνται. Μετά την πυρκαγιά του 2021 στην Εύβοια, είχαμε τη μετακίνηση των Δασικών Υπηρεσιών από την Περιφέρεια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας κι αυτό δεν ολοκληρώθηκε άμεσα, εγκαίρως και με στελέχωση. Να μην αναφέρω τους Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών και την κατάργησή τους».
«Η δεύτερη κριτική μας έχει να κάνει με την έγνοια και τη στρατηγική για το περιβάλλον. Το λέω και αυτοκριτικά, περάσαμε μια προεκλογική περίοδο όπου τα θέματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής κρίσης δεν ήταν ψηλά στην ατζέντα. Υπάρχει ευθύνη εκτός από τα πολιτικά κόμματα και στους δημοσιογράφους. Ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος, υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας και κόμματα στη Βουλή που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κλιματική κρίση. Υπάρχει στον λαό ένα κομμάτι που εύκολα μπορεί να πιστέψει λαϊκίστικες θεωρίες συνομωσίας. Αυτά λοιπόν οφείλουμε εμείς ως πολιτικές δυνάμεις να τα βάζουμε ψηλά στην πολιτική μας ατζέντα. Η Μεσόγειος είναι hot spot της κλιματικής κρίσης», σημείωσε.
Έπειτα, παρατήρησε σχετικά με την πολιτική της ΝΔ: «Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ένα σωρό αντιπεριβαλλοντικούς νόμους. Ανέφερα τους Φορείς Διαχείρισης, σημειώνω τους χειρισμούς σε ό,τι αφορά στην απολιγνιτοποίηση, το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ που χωρίς αυτό τοποθετούνται ΑΠΕ όπου θέλει π.χ. ένας μεγάλος επενδυτής και έχεις την κοινωνία απέναντι. Αυτά δεν σημαίνουν πράσινη μετάβαση. Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι και τουλάχιστον να είναι δίκαιη. Εμείς είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των ΑΠΕ, λέμε όμως τι χρειάζεται: Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες, Προεδρικά διατάγματα για τις περιοχές Natura, Ειδικό Χωροταξικό και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Ήμασταν ως Αριστερά, το πρώτο κόμμα ήδη από τη δεκαετία του 1990 που είχαμε πολύ ψηλά στην ατζέντα το περιβάλλον. Ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε την Πράσινη Συμφωνία των Παρισίων. Εννοείται ότι αναγνωρίζουμε την κλιματική κρίση. Στην περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ δεν υπήρξε νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ στο οποίο δεν ασκήσαμε σοβαρή κριτική γιατί δεν λάμβαναν υπόψη την κλιματική κρίση».
Τέλος, σχετικά με το σχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων, δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο δεν μας δόθηκε ποτέ ο χρόνος και χώρος για να συζητήσουμε. Εμείς θέλαμε τους αποδήμους στη Βουλή με ένα σχέδιο του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Να τους δώσουμε το δικαίωμα να εκλέγονται για να μπορούν να φέρουν προς συζήτηση τα δικά τους προβλήματα. Όχι ως απλοί ψηφοφόροι να επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι ίδιες οι οργανώσεις των αποδήμων αυτό ζητούσαν και ο κ. Γεραπετρίτης το 2017 στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αυτό είχε προτείνει. Το ίδιο κάνει η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, αυτό κάνουν ως χώρες με μεγάλο απόδημο πληθυσμό.
Τους ακούμε λοιπόν να λένε ότι πρέπει να συνεννοηθούμε για όλα αυτά τα μεγάλα θέματα όπως οι απόδημοι ή η κλιματική κρίση, που είναι πλέον εθνικά θέματα, αλλά δεν δίνουν το περιθώριο. Σε όλα αυτά τα θέματα κάνουμε προτάσεις, προβάλλουμε αντιρρήσεις και ψηφίζουμε-καταψηφίζουμε. Ζητάμε να δώσουν χρόνο για να γίνει μια σοβαρή κουβέντα. Και όμως βάζουν 1ο νομοσχέδιο της νέας Βουλής την ψήφο των αποδήμων, έτσι γρήγορα, με μία πρόταση που είχε απορριφθεί το 2021 και τώρα επανέρχεται επειδή έχουμε αλλαγή συσχετισμών».