Το πρόβλημα δεν υπάρχει σε μια εταιρία, αλλά σε πολλές καθώς μόνο στα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με εργαζόμενους περισσότεροι από 1.000 άτομα δουλεύουν υπό αυτό το καθεστώς.
Πριν από λίγες ημέρες η εταιρία Italgas χωρίς αιτιολόγηση προχώρησε στην μη ανανέωση συμβάσεων 7 συμβασιούχων οι οποίοι απασχολούνταν στη ΔΕΠΑ Υποδομών έως και 15 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
«Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι άλλο ένα κομμάτι στο πάζλ των αντεργατικών πολιτικών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και διαρκώς κλιμακώνεται. Για αυτή την κατάσταση την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση, η οποία μετά το ξεπούλημα των εταιρειών φυσικού αερίου στο Ιταλικό Δημόσιο, φρόντισε επιπροσθέτως εν μέσω καλοκαιριού, να άρει τις όποιες δικλείδες ασφαλείας, για τους εργαζόμενους των εταιρειών αυτών παρά την αντίθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ( Ρ.Α.Ε.)» ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη ΔΕΠΑ Υποδομών η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύει με αυτό το καθεστώς, με τα σωματεία να ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Τη στήριξη τους εξέφρασαν με την παρουσία τους στη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΠΑ στα γραφεία της εταιρίας, ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. και η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. αναφέροντας πως« το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ Υποδομών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για τους εργαζόμενους». Για το λόγο αυτό η ευθύνη της κυβέρνησης για τις απολύσεις είναι μεγάλη αφού ξεκίνησαν λίγους μήνες μετά το ξεπούλημα και την εγκατάσταση των νέων ιδιοκτήτων/μετόχων».