Όμιλος Κοπελούζου και EGAS υπέγραψαν συμφωνία για εξαγωγή αιγυπτιακού φυσικού αερίου

Όμιλος Κοπελούζου και EGAS υπέγραψαν συμφωνία για εξαγωγή αιγυπτιακού φυσικού αερίου
Τρίτη, 15/10/2024 - 11:05

Στρατηγική συμφωνία με την Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS) για τη σύσταση κοινοπραξίας στην Ελλάδα, η οποία θα διαχειρίζεται την εμπορία, την προμήθεια, τη μεταφορά και την αναπλήρωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, υπέγραψε ο Όμιλος Κοπελούζου.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος της EGAS, Yassin Mohamed, και ο Πάνος Μοσχανδρέου, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης του ομίλου Κοπελούζου, παρουσία του Δημήτρη Κοπελούζου, προέδρου του ομίλου, και του Ιωάννη Καρύδα, Διευθύνοντος Συμβούλου της επιχειρηματικής μονάδας ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας στον όμιλο.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών της Αιγύπτου, Karim Badawi, ο οποίος ήταν επίσης παρών τόνισε το βάθος και την ισχύ των σχέσεων Αιγύπτου-Ελλάδας και ότι η συμφωνία είναι η έναρξη ευκαιριών για επέκταση της συνεργασίας τους στο μέλλον. Ανάδειξε επίσης τη δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και δυνατοτήτων ανάμεσα στον πετρελαϊκό τομέα της χώρας και του ομίλου Κοπελούζου, ιδίως σε ό,τι αφορά την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοπελούζος δήλωσε ευγνώμων για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Αίγυπτος για την ευρύτερη περιοχή και τις σπουδαίες προοπτικές που έχει, καθιστώντας την ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, κατά κύριο λόγο για διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες. Ο ίδιος σημείωσε την επιθυμία του ομίλου να αξιοποιήσει τις θετικές προοπτικές του αιγυπτιακού πετρελαϊκού κλάδου. Δήλωσε τέλος αισιόδοξος για την εμβάθυνση της συνεργασίας με τον κλάδο και την αιγυπτιακή κυβέρνηση σε μελλοντικά έργα.

Ο πρόεδρος της EGAS επιβεβαίωσε ότι αυτή η συμφωνία έχει εξεταστεί σε βάθος και έχει αναπτυχθεί προσεκτικά, με αποτέλεσμα να αποτελεί πια ένα σημαντικό σημείο έναρξης για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών στο μέλλον.