HAEE: στο 4ο τεύχος του In Focus - Αξιολόγηση της Ενεργειακής Μετάβασης των ελληνικών νησιών

HAEE: στο 4ο τεύχος του In Focus - Αξιολόγηση της Ενεργειακής Μετάβασης των ελληνικών νησιών
Δευτέρα, 20/11/2023 - 13:42

Η τέταρτη έκδοση του In Focus έχει τίτλο «Αξιολόγηση της Ενεργειακής Μετάβασης των Ελληνικών Νησιών», εστιάζοντας σε διάφορες πτυχές της ενεργειακής μετάβασης των νησιών.

Ερευνά τις ενεργειακές πολιτικές, τα ρυθμιστικά πλαίσια, την τρέχουσα κατάσταση και τα σχέδια για τη διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο κατά την επόμενη δεκαετία.

Αυτό το τεύχος αναλύει σε βάθος τη μελλοντική εγκατεστημένη ισχύ, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με την τιμολόγηση της ηπειρωτικής χώρας και τις αναμενόμενες εξελίξεις στις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στα νησιά.

Δίνοντας έμφαση στο βασικό ζήτημα του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα των νησιών, παρουσιάζει επίσης τους πολλαπλούς παράγοντες που επηρεάζουν αυτό το κόστος.

Επιπλέον, η έκθεση επισημαίνει διάφορες πρωτοβουλίες που συνδέονται με την ενεργειακή μετάβαση των νησιών, αναφέροντας λεπτομερώς διαφορετικούς μηχανισμούς και προγράμματα χρηματοδότησης.

Η standard έκδοση, που περιλαμβάνει και το πρώτο κεφάλαιο που εξερευνά το τρέχον τοπίο, είναι προσβάσιμη σε όλους.

Για τα Μέλη του HAEE, η πλήρης έκδοση περιλαμβάνει τρία επιπλέον κεφάλαια που καλύπτουν πρωτοβουλίες ενεργειακής μετάβασης στα ελληνικά νησιά, αξιολόγηση υφιστάμενων σχεδίων και μηχανισμών χρηματοδότησης και γνώσεις για την υπέρβαση των φραγμών για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης των νησιών.

Για να γίνετε μέλος, εγγραφείτε στο HAEE εδώ