Ολοκληρώθηκε ο «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024

Ολοκληρώθηκε ο «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024
Δευτέρα, 20/05/2024 - 15:49

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Η Στερεά Ελλάδα στην καρδιά μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωταγωνίστησε στον “ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024”, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και είχε διεθνή απήχηση, αφού προβλήθηκε σε 174 χώρες!

Το “βασιλικό 3ο ετάπ” με ανηφορικό τερματισμό σε υψόμετρο 1.858μ. στο μαγευτικό Βελούχι της Ευρυτανίας κέρδισε εξαρχής το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ποδηλατικής κοινότητας και συγκρίνεται πλέον με το αντίστοιχο ανηφορικό ετάπ του Γύρου της Γαλλίας.

Ο “ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024” συνεχίστηκε με το 4ο ετάπ, το μεγαλύτερο σε μήκος της φετινής διοργάνωσης. Οι ποδηλάτες κάλυψαν 196.53 χιλιόμετρα, όλα στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Οι αθλητές ξεκίνησαν από την έδρα του Δήμου Μακρακώμης, τη Σπερχειάδα και πέρασαν από τη Λαμία, όπου διεξήχθη το πρώτο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας (27.9 χλμ.). Ακολούθως, ανέβηκαν στο Χάνι Καρανάσιου (ανάβαση 2ης κατηγορίας, 49.8 χλμ.) και συνέχισαν νότια, προς τη Λειβαδιά και τη Θήβα, όπου έγιναν δυο ακόμη σπριντ ευθείας (117.2 και 161.9 χλμ. αντίστοιχα).

Ακολούθησε το τελευταίο σπριντ ανάβασης στον Προφήτη Ηλία της Ριτσώνας και ο παράκτιος τερματισμός στην πόλη της Χαλκίδας, όπου έγιναν και οι απονομές παρουσία του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού.

Στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Γύρου διοργανώθηκαν παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις στην Πλατεία Ηγουμένου Γερμανού Δημάκου της Σπερχειάδας, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Λαμίας, στην πλατεία Δημαρχείου της Λιβαδειάς, στην πλατεία Επαμεινώνδα της Θήβας και στην πλατεία Αγίου Νικολάου της Χαλκίδας.

Στις παράλληλές δράσεις, εκατοντάδες μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στο επιδαπέδιο ποδηλατικό φιδάκι “Από το σπίτι στο Σχολείο”, στο ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού “Το σεντούκι του χαμένου πελοτόν”, ενημερώθηκαν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και διακόσμησαν τις πλατείες με ζωγραφιές για το ποδήλατο.

Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, όπου συγκεντρώθηκαν μαθητές δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων και ζωγράφισαν μεγάλες καρδιές με το «30χλμ» στο εσωτερικό τους, μεταφέροντας ένα μήνυμα αγάπης για την βιώσιμη και ασφαλή κινητικότητα. Μαζί τους ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας Θωμάς Ευαγγελογιώργος και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς.

Μετά την ολοκλήρωση του Ποδηλατικού Γύρου 2024, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στηρίξαμε ουσιαστικά και ολόθερμα τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, που εξελίχθηκε σε μια τεράστια ποδηλατική γιορτή με παράλληλες εκδηλώσεις, με χιλιάδες θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές από 174 χώρες! Η Στερεά Ελλάδα βρέθηκε ξανά στην καρδιά μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης με το «βασιλικό» 3ο ετάπ που ολοκληρώθηκε στο Βελούχι της Ευρυτανίας, όπως και με το 4ο ετάπ, που ήταν και το μεγαλύτερο σε μήκος της φετινής διοργάνωσης με εκκίνηση στη Σπερχειάδα, ενδιάμεσους σταθμούς σε Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και τερματισμό στη Χαλκίδα!. Καταφέραμε και πάλι να βάλουμε τον τόπο μας στο επίκεντρο ενός αθλητικού αγώνα με διεθνή απήχηση. Ευχαριστούμε τον Aν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τη Cycling Greece, τους Δήμους, τους εθελοντές, τους χορηγούς και κυρίως κάθε Στερεοελλαδίτη που αγκάλιασε τη διοργάνωση και τη στήριξε με την παρουσία του. Είμαστε έτοιμοι για τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2025 και για κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση».

pod243.jpgpod245.jpgpod246.jpgpod248.jpgpod247.jpgpod241.jpgpod244.jpg