15ο SE Europe Energy Dialogue: Στη Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Ιουνίου 2024

15ο SE Europe Energy Dialogue: Στη Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Ιουνίου 2024
Πέμπτη, 06/06/2024 - 10:41

Με την Υποστήριξη Μεγάλων Εταιρειών και τη Συμμετοχή Σημαντικών Ομιλητών Από τον Χώρο της Ενέργειας και Εφέτος το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο – Ορόσημο του ΙΕΝΕ

Μία σειρά από μεγάλες και δυναμικές εταιρείες και φορείς στην παραγωγή και τις υπηρεσίες ενέργειας έχουν ήδη δηλώσει την υποστήριξή τους στο εφετινό, 15ο, SE Europe Energy Dialogue, που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), η δικηγορική εταιρεία Δικηγορική Εταιρεία KG Law Firm, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων ( ΕΔΕΥΕΠ) Α.Ε., η Gastrade και η ενεργειακή εταιρεία EnSCo, αλλά και το Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Ηλεκτρικής Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (SEleNe CC). που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, είναι οι πρώτες εταιρείες και οντότητες που υποστηρίζουν τον 15ο Ενεργειακό Διάλογο ΝΑ Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα (The Met Hotel) στις 19 και 20 Ιουνίου 2024.

Αυξημένο είναι, επίσης, και το ενδιαφέρον για ενεργό συμμετοχή στις εργασίες του 15ου SEEED, καθώς πάνω από 40 στελέχη επιχειρήσεων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ειδικοί, ακαδημαϊκοί κ. ά. από το χώρο της ενέργειας και ευρύτερα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους (βλ. εδώ ) στα πάνελ και τις συνεδρίες της μεγάλης αυτής διεθνούς διοργάνωσης του ΙΕΝΕ, που έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιο ορόσημο στον ενεργειακό τομέα της ΝΑ Ευρώπης.

Η ενεργειακή ασφάλεια και η δυναμική των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θα βρεθούν και εφέτος στην κορυφή της ατζέντας του SE Europe Energy Dialogue. Η διασφάλιση των προμηθειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, με “φόντο” τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, με έμφαση στο ρόλο των εναλλακτικών οδών παροχής φυσικού αερίου, των αποστολών LNG, και των διασυνοριακών διασυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θα είναι κάποιες από τις βασικές θεματικές του συνεδρίου. Παράλληλα, ζητήματα αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας μαζί με τα τελευταία επιτεύγματα σε εναλλακτικά καύσιμα, όπως το υδρογόνο, αλλά και η αναζήτηση λύσεων “καθαρής” ενέργειας, όπως το CCUS, αλλά και η πυρηνική ενέργεια - σύμφωνα και με το αναθεωρημένο Taxonomy της ΕΕ – θα απασχολήσουν τις εργασίες του 15ου SEEED του ΙΕΝΕ.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν ακόμη περισσότερα ονόματα ομιλητών καθώς και το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.