To Athens Energy Summit 4 και 5 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

To Athens Energy Summit 4 και 5 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Πέμπτη, 27/06/2024 - 12:10

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης

Το 13ο Athens Energy Summit θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα επικεντρωθούν στις νέες ευκαιρίες και προοπτικές όπως και τα τρέχοντα θέματα που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κλάδου της ενέργειας.

Μερικά από τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθούν οι εργασίες του συνεδρίου είναι: Εκλογές στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και οι επιπτώσεις τους στην ενεργειακή ασφάλεια, Προσαρμογή των πολιτικών μας για την απεξάρτηση από τις ανθρακούχες εκπομπές και την ενεργειακή ασφάλεια για την επίτευξη μιας ισορροπημένης, ρεαλιστικής πορείας για την Ενεργειακή Μετάβαση. Μπορεί η ενεργειακή συνεργασία να αποτελέσει το θεμέλιο για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο; Η επιτακτική ανάγκη των νέων δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Τεχνικές, οικονομικές και κανονιστικές προκλήσεις. Χρηματοδότηση ενεργειακών έργων υπό οικονομική και γεωπολιτική αναταραχή. Νέες υποσχόμενες εναλλακτικές ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας: Χρηματοδότηση αυτών που γνωρίζετε ή υποστήριξη νέων υποσχόμενων εναλλακτικών;

Ανάμεσα στους καταξιωμένους ομιλητές/ομιλήτριες που θα παρευρεθούν στοAthens Energy Summit είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, κ. Mohamed Abdulla M Al-Rumaihi, ο Αθανάσιος Δαγούμας, Πρόεδρος ΡΑΑΕΥ, ο κ. Αριστοτέλης Χαντάβας, Πρόεδρος, SolarPower Europe, ο κ. Ιωάννης Μαρής, Διευθυντής Γραφείου Ελλάδας του ΤΑΡ, η Gulmira Rzayeva, Senior Visiting Research Fellow, Oxford Institute for Energy Studies (OIES, ο Δρ. Charles Ellinas, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου, ο Κωστής Ρόκας, Διευθύνων Σύμβουλος, CVC, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ, ΔΕΠΑ και Senior Partner της EOS Capital Partners κ.α.

Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Energy Summit