Και η αποκάλυψη αυτή της ασύδοτης ακρίβειας που επικρατεί στην χώρα μας, δεν έγινε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού που διεξήγαγε σχετική έρευνα.
Αντίθετα η κυβέρνηση, επιχείρησε να την υποβαθμίσει σε συνεργασία με τα ελεγχόμενα και φιλικά της μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αλλά ούτε και στον τομέα αυτό τα καταφέρνει και πέφτει σε γκάφες. Το απέδειξε ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, που σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δήλωσε ότι για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην αγορά φταίει ότι αυξάνονται οι μισθοί στην Ελλάδα!
Ναι έτσι ακριβώς το είπε ο υπουργός: «Η αύξηση του κόστους χρήματος, δηλαδή αύξηση των επιτοκίων, είναι ένας παράγοντας. Η αύξηση του μισθολογικού κόστους γιατί οι μισθοί αυξάνονται και στην Ελλάδα και γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό συντελεί στο να έχουμε ακρίβεια».
Λίγες ώρες μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τον ανασχηματισμό, προφανώς για τα μάτια του κόσμου, καθώς επί της ουσίας έγινε «τράμπα» υπουργών του σε άλλους υπουργικούς θώκους.
Με τον ανασχηματισμό αυτό ο πρωθυπουργός, απέδειξε ότι δεν βλέπει καθαρά τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, απλά θέλει να επιβάλλει την δική του πολιτική.
Η απομάκρυνση του Οικονόμου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έχει την πραγματική εξήγηση της και όχι αυτή που δίνει η κυβέρνηση με τις διαρροές της στα ΜΜΕ.
Έγινε γιατί ο Χρυσοχοΐδης είναι αγαπητός στην αστυνομία και ταυτόχρονα θεωρείται «σκληρός» σ΄ αυτούς που η κυβέρνηση θεωρεί μεγάλους εχθρούς της, με απλά λόγια είναι και αυτός θιασώτης του δόγματος «Νόμος και Τάξη».
Όσο για την όποια αστυνομική αυθαιρεσία ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν θέλει ούτε να ακούει λέξη.
Έφυγε λοιπόν από το κρίσιμο υπουργείο Υγείας για να επιστρέψει σ’ αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης και να αποτελειώσει το έργο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη της διάλυσης της δημόσιας υγείας με την σταδιακή ιδιωτικοποίηση της.
Άλλωστε ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να «υπερηφανεύεται» ότι αυτός έκανε την αρχή όταν επί υπουργείας του στα σκληρά για τους Έλληνες μνημονιακά χρόνια δήλωνε κυνικά και αυτάρεσκα ότι αυτός αποφασίζει για απολύσεις στο τομέα της υγείας και όχι η τρόικα.
Τέλος σχετικά με την κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου που αναλαμβάνει στη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη τα ηνία του υπουργείου Εργασίας, έχει ένα σημαντικό «ατού» κατά την γνωστή άποψη του Κ. Μητσοτάκη, περί «αρίστων». Έχει σπουδάσει στο εξωτερικό σε καλά πανεπιστήμια, όπως οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ, και στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Κατόπιν όλων αυτών δημιουργείται ένα εύλογο ερώτημα. Ο ανασχηματισμός έγινε μόνο για τον Γιάννη Οικονόμου; Ο πρωθυπουργός δηλαδή θεωρεί ότι η κατάσταση στην αγορά με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια είναι ικανοποιητική και δεν απαιτούνται «διορθωτικές» παρεμβάσεις;
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ανασχηματισμός δεν αποτελεί φάρμακο δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Χρειάζεται αποδέσμευση από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές και μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο.