ΕΛΕΤΑΕΝ: Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2024»

ΕΛΕΤΑΕΝ: Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2024»
Παρασκευή, 21/06/2024 - 09:47

Με σχεδόν 240 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε ο φωτογραφικός διαγωνισμός «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2024». Το διαγωνισμό προκήρυξε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας – Global Wind Day, 15 Ιουνίου 2024.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας – Global Wind Day, 15 Ιουνίου 2023, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας. Το θέμα της κάθε φωτογραφίας – συμμετοχής είχε άμεση σχέση με τις σύγχρονες ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα.

Οι νικήτριες φωτογραφίες σε κάθε κατηγορία είναι :

Η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – Το τοπίο της Ανεμογεννήτριας

154_stergios_skouloukas_rhodes800600.jpg

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας, είναι η φωτογραφία του Στέργου Σκούλουκα και λήφθηκε στο αιολικό πάρκο Καταβιάς, στη Ρόδο. Η φωτογραφία αυτή είναι η νικήτρια του διαγωνισμού.

Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα, η οποία ανήκει στον Σπύρο Μπακαλέξη, είναι από το αιολικό πάρκο «Κέλλα» στη Φλώρινα και έχει ληφθεί από την ανοικτή καταπακτή της ατράκτου, με την αλυσίδα του γερανού της ριγμένη προς το έδαφος.

Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση)

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση) είναι από αιολικό πάρκο στον Άγιο Ιωάννη Βρουχά της Κρήτης και ανήκει στον Δήμο Ατσαλάκη.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΕΤΑΕΝ ευχαριστεί πολύ την Κριτική Επιτροπή για την πολύτιμη βοήθειά της στην επιλογή των φωτογραφιών:

  1. Γιάννης Τζώρτζης, Πρόεδρος Green Project, Μέλος Royal Photographic Society of Great Britain
  2. Βασίλης Πιτούλης, Φωτογράφος
  3. Θοδωρής Παναγούλης, Δημοσιογράφος
  4. Έφη Καρρά, Βοηθός ΓΔ ΕΛΕΤΑΕΝ

Δείτε επιλεγμένες φωτογραφίες του Διαγωνισμού

Δείτε την προκήρυξη του Φωτογραφικού Διαγωνισμού