Iberdrola: Χαρτοφυλάκιο για υπεράκτια αιολικά έργα 3,6 GW στην Ιαπώνία

Iberdrola: Χαρτοφυλάκιο για υπεράκτια αιολικά έργα 3,6 GW στην Ιαπώνία
Πέμπτη, 17/09/2020 - 15:55

Νέα συνεργασία έκλεισε η Iberdrola, αυτη τη φορά με τη Green Investment Group (GIG) της Macquarie με σκοπό την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου υπεράκτιων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 3,6 GW

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει έξι υπεράκτια αιολικά πάρκα με ανεμογεννήτριες θεμελιωμένες στον πυθμένα καθώς και πλωτές.

Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία η Iberdrola αποκτά την Acacia Renewables, η οποία διαθέτει δύο υπεράκτια αιολικά πάρκα υπό κατασκευή, συνολικής ισχύος 1,2 GW, και με στόχο τη σύνδεσή τους στο δίκτυο το 2028, από την Green Investment Group.

Η πλατφόρμα Acacia Renewables διαθέτει επίσης τέσσερα ακόμη έργα υπό κατασκευή, με συνολική ισχύ 2,1 GW.

Η Iberdrola θα έχει το ίδιο μερίδιο με την GIG και στα έξι έργα και θα είναι εταίροι στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου.

Η επιχείρηση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της εταιρείας, δήλωσε η Iberdrola, επιτρέποντάς της να «ενταχθεί στο πρώιμο στάδιο ανάπτυξης της υπεράκτιας αιολικής αγοράς της Ιαπωνίας, η οποία έχει ισχυρό αναπτυξιακό δυναμικό.

Σημειώνεται ότι η εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική ισχύς στην Ιαπωνία αγγίζει περίπου τα 70 MW, αλλά η χώρα έχει αναπτύξει μια στρατηγική για την απολιγνητοποίηση του ενεργειακού της μίγματος, προωθώντας παράλληλα την ενεργειακή της ανεξαρτησία. Οι προβλέψεις της Japan Wind Association δείχνουν ότι η αγορά θα φτάσει τα 10 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2030 και τα 37 GW μέχρι το 2050.