Ο πανικός που έχει καταλάβει το Μαξίμου δεν κρύβεται, με τις καθημερινές αλλαγές θέσεων για το ποιος φταίει για την τραγωδία των Τεμπών και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί από κυβερνητικής πλευράς το τραγικό αυτό δυστύχημα που άλλαξε τα πάντα στη χώρα μας.
Χθες είχαν άλλη μια κυβερνητική κωλοτούμπα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να παραδέχεται δημοσίως ότι ο «ανήξερος» πρωθυπουργός, δεν ήταν τελικά τόσο ανήξερος.
Ήξερε, είπε ο Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Μητσοτάκης για την κακή κατάσταση των σιδηροδρόμων, αλλά … «δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει ποιος είναι βάρδια εκείνο το βράδυ στη Λάρισα. Δεν ήξερε και δεν θα μπορούσε να ξέρει για το σταθμαρχείο της Λάρισας και το χάος που θα μπορούσε να συμβαίνει. Δεν ήξερε και δεν θα δεν θα μπορούσε να ξέρει για τους υπαλλήλους» .
Τέτοια βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση από τον κ. Οικονόμου. Το «ποίημα» περί άγνοιας της κατάστασης από τον πρωθυπουργό, πάντως, το άλλαξε προφανώς γιατί την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί «απολογούμενος» στη Βουλή ο παραιτηθείς πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Αχ. Καραμανλής και φυσικά θα ερωτηθεί από την αντιπολίτευση σχετικά με το τι γνώριζε ο πρωθυπουργός για την κατάσταση στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.
Και το πλέον πιθανό είναι ότι, όσο και αν προσπαθήσει να «στρογγυλέψει» τις γωνιές, να πει αυτό που γνωρίζει ολόκληρος ο ελληνικός λαός.
Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε για την άθλια κατάσταση των σιδηροδρόμων που ήταν και η κύρια αιτία που οδηγήθηκαν άδικα στο θάνατο 57 συνάνθρωποι μας στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.
Όπως γνώριζε φυσικά και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Τις ποινές ευθύνες θα τις αναζητήσει η δικαιοσύνη. Τις πολιτικές ευθύνες όμως θα τις αποδώσει ο ελληνικός λαός. Και όπως φαίνεται από τις παλλαϊκές πορείες διαμαρτυρίας ήδη το έχει κάνει.
Όποιες ίντριγκες και αν σκαρφίζονται στο Μαξίμου η πολιτική καταδίκη θα αποδοθεί στις κάλπες.
Και λέμε για ίντριγκες, γιατί ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες ότι ο Μητσοτάκης και οι συμβουλάτορες τους, επικοινωνιολόγοι και άλλοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται εκλογές στις 2 Ιουλίου, εξαντλώντας έτσι μέχρι τελευταίας μέρας την τετραετία.
Θα τους σώσει μια τέτοια μετάθεση των εκλογών από το «μαύρισμα»; Προφανώς και όχι. Τη λαϊκή ετυμηγορία για τους πολιτικούς ενόχους της τραγωδίας των Τεμπών την βροντοφωνάζει η κοινωνία στους δρόμους.