Και βεβαίως πρωτίστως έχει τεράστια σημασία αν ένα νεοναζιστικό κόμμα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές εκλογές και θα διεκδικήσει την είσοδο του στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά για το πολιτικά κόμματα, τουλάχιστον για κάποια από αυτά, έχει μεγάλη σημασία και η «ζημιά» που θα τους κάνει, κλέβοντας τους «ψηφαλάκια».
Και τα κόμματα αυτά, δεν είναι άλλα από αυτά που «γέρνουν» προς τα δεξιά ή και ακροδεξιά, όσο και αν επιχειρούν οι ηγεσίες τους να το αρνηθούν.
Γιατί πολύ απλά ένας ψηφοφόρος που σκέφτεται να ψηφίσει ένα αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής, είναι αστείο να θεωρεί κάποιος, ότι αν κόμμα αυτό δεν κατέλθει στις εκλογές -λόγω απαγόρευσης από τον Άρειο Πάγο- , θα επιλέξει να ρίξει την ψήφο του σε ένα αριστερό, κεντροαριστερό ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
Αν το κόμμα του Κασιδιάρη τελικά καταφέρει να ξεπεράσει τα νομικά εμπόδια που του τέθηκαν με τις αλλεπάλληλες τροπολογίες που ψηφίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή – η αλήθεια είναι πρόχειρα και στο παρά πέντε- και τελικά κατέλθει στις εκλογές, τότε το πλέον πιθανό, τουλάχιστον σύμφωνα με τους δημοσκόπους που τόσο «αγαπάει» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ότι θα μπει στη Βουλή.
Και αν μπει στη Βουλή τη μεγάλη ζημιά ναι με θα την υποστεί η ίδια η Δημοκρατία, αλλά και το κυβερνών κόμμα, καθώς σύμφωνα με τους δικούς του ισχυρισμούς και τις δηλώσεις του προέδρου του και απερχόμενου πρωθυπουργού, επιδιώκει την αυτοδυναμία σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση και αφού προηγουμένως «κάψει» την απλή αναλογική.
Η είσοδος του κόμματος Κασιδιάρη στη Βουλή αρχικά θα στερήσει ψήφους από το κυβερνών κόμμα και στη συνέχεια θα δημιουργήσει πιθανότατα μια επτακομματική Βουλή, κάνοντας τον πήχη της αυτοδυναμίας να «σκαρφαλώσει» τουλάχιστον στο 40% , ποσοστό που καμία απολύτως δημοσκόπηση δεν δίνει στο κόμμα του Μητσοτάκη όχι μόνο που έχει αρχίσει να καταρρέει δημοσκοπικά και να «παλεύει» να φτάσει το 30%, αλλά ούτε όταν ήταν στα καλύτερα του.
Ευχής έργον είναι πάντως να μπει φραγμός στην δυνατότητα συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, αλλά αυτό θα τοι κρίνει η Δικαιοσύνη.
Τα νομοθετικά όπλα, πάντως, που της δόθηκαν δεν είναι και πανίσχυρα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα την έκβαση της υπόθεσης πριν από την 5η Μαΐου που θα κριθεί στον Άρειο Πάγο.