Γιάννης Τριήρης: Ο πάτος του βαρελιού

Γιάννης Τριήρης: Ο πάτος του βαρελιού
Τρίτη, 03/10/2023 - 07:04

Συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι φράσεις που επέλεξαν αρκετά από τα φιλοκυβερνητικά μέσα να προβάλουν ήταν δύο.

«100 ημέρες που μου φάνηκαν σαν 1000» για τις φονικές πυρκαγιές και της πλημμύρες και «Θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού για να βοηθήσω όσους τα βγάζουν δύσκολα».

Το ερώτημα που γεννάται εύλογα είναι τι εννοεί ο πρωθυπουργός με τις αποστροφές του αυτές.

Πως κουράστηκε πολύ αυτός και το «επιτελικό» του κράτος με τις φωτιές και τις πλημμύρες, όταν εκ του αποτελέσματος ότι και αν έκαναν αν έκαναν κάτι δεν απέδωσε και χάθηκαν ζωές και περιουσίες;

Και ποιόν πάτο του βαρελιού θα ξύσει, αφού έχει ρίξει στην ελληνική κοινωνία σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών άλυτα, με την ακρίβεια να σαρώνει και την εγκληματικότητα να τρομάζει.

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά.

Τίποτα δεν πάει καλά και δεν φταίει ο στραβός γιαλός, αλλά το κυβερνητικό καράβι που στραβά αρμενίζει.

Η πραγματικότητα σκληρή για τους πολίτες.

Ιδιαίτερα από το μέτωπο των τιμών. Σε τιμές χρυσού πωλούνται βασικά προϊόντα διατροφής, όπως το λάδι και το ψωμί, με τον αρμόδιο υπουργό Κ. Σκρέκα, χθες, αντί ουσιαστικών παρεμβάσεων να καλεί τους αρτοποιούς και να τους ζητά συγκράτηση των τιμών για το θεαθήναι και να δηλώνει ότι έχει στείλει επιστολές σε όλες τις μεγάλες εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου και ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους.

Το ίδιο και από το μέτωπο των καυσίμων, ο κ. Σκρέκας να δηλώνει πως «αντιμετωπίζει» την ακρίβεια με ελέγχους.

Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για αστειότητες, αν το πρόβλημα με την ακρίβεια δεν ήταν τόσο εκρηκτικό.

Και δεν είναι μόνο ο υπουργός Ανάπτυξης που προκαλεί την κοινή λογική των πολιτών με τις δήθεν λύσεις του.

Είχαμε, χθες, και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, να υποστηρίζει ότι θα αμβλύνει το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, με την υλοποίηση ενός προγράμματος κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, ώστε να αναγερθούν κοινωνικές κατοικίες. Κυρία Ζαχαράκη μέχρι χτιστούν οι άστεγοι θα έχουν υπερδιπλασιαστεί από την εκρηκτική άνοδο των ενοικίων. Και μην ξεχνάμε και τους πλειστηριασμούς από τα «κοράκια».

Δεν πρέπει να παραλείψουμε και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, που πιστεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα της εγκληματικότητας με κάμερες στους δρόμους. Έλεος.

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι όχι μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά και οι υπουργοί του δεν έχουν καμία πρόθεση αυτοκριτικής και βρίσκονται σε μια παράλληλη «πραγματικότητα» .

ΥΓ. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει γίνεται με ανάρμοστους αστεϊσμούς που στόχο έχουν να μειώνουν τους αντιπάλους. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον νέο αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με το «κενό». Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την κοινωνία.