Και οι δυο πόλεμοι, ο πραγματικός στη Μέση Ανατολή και ο πολιτικός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, έχουν σίγουρα την λύση τους. Και αυτή δεν είναι άλλη από την δημιουργία δύο κρατών στην εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και δύο κομμάτων από τον ενιαίο, παραδόξως πως ακόμη, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για το Παλαιστινιακό ζήτημα υποτίθεται ότι δεκαετίες τώρα έχει προκριθεί η λύση των δύο κρατών.
Οι περίφημες συμφωνίες του Όσλο έδωσαν ελπίδες για λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς στόχευσαν στην δημιουργία ενός νέου κράτους για τους Παλαιστίνιους.
Οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες.
Για πολλούς το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια λύση δύο κρατών ήταν και είναι το ποια θα είναι τα σύνορα ενός παλαιστινιακού κράτους.
Κάποιοι, κυρίως οι Παλαιστίνιοι, πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είναι τα ίδια που υπήρχαν πριν από τον εξαήμερο πόλεμο του 1967, κατά τον οποίον το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
Κάποιοι άλλοι, οι Ισραηλινοί εν προκειμένω απέρριπταν και απορρίπτουν ασυζητητί μια τέτοια εξέλιξη.
Και έτσι φτάσαμε φέτος τον Οκτώβριο σε ένα νέο αιματηρό πόλεμο και μάλιστα με θύματα αμάχους.
Χωρίς καμιά αμφιβολία η λύση των δύο κρατών είναι η ορθή, αλλά η υλοποίηση της εξαιρετικά δύσκολη.
Αντίθετα, η λύση των δύο κομμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως όλα δείχνουν και η μοναδική είναι και αργά ή γρήγορα θα «επιτευχθεί».
Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αδύνατον να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη για να μπορέσουν οι «συνιστώσες» να τα βρουν και να συνεχίσουν να βρίσκονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη.
Ήδη άρχισαν πλέον να το διατυμπανίζουν και μάλιστα κάποιοι έσπευσαν να χριστούν και «νονοί» του νέου κόμματος της Αριστεράς που θα «γεννηθεί». Το «βάφτισε» ο Δημήτρης Βίτσας “Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά” .
Άλλωστε οι διασπάσεις, ιδιαίτερα στην Αριστερά, είναι μια συνήθης πρακτική. Το έχουμε δει παλαιότερα και στην Ελλάδα και μόλις πριν δυο μέρες στην Γερμανία, όπου η Σάρα Βάγκενκνεχτ, η πρώην αρχηγός της ΚΟ του αριστερού Die Linke ανακοίνωσε από κοινού με συνοδοιπόρους την παραίτηση από το κόμμα, παρουσιάζοντας σχέδια για την ίδρυση νέου κόμματος τον Ιανουάριο.
Αν και η σύγκριση με το Παλαιστινιακό ζήτημα και τη δημιουργία δύο κρατών είναι αδόκιμη, η λύση των δύο κομμάτων φαίνεται η καλύτερη και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.