Γιάννης Τριήρης: Το πρόβλημα δεν το λύνεις αν δεν το αναγνωρίζεις

Γιάννης Τριήρης: Το πρόβλημα δεν το λύνεις αν δεν το αναγνωρίζεις
Πέμπτη, 03/10/2024 - 06:46

Γι ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείχτηκε πλήρως ανίκανη να αντιμετωπίσει μια πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε και πάλι νεκρούς αυτή τη φορά στην Κορινθία, όπου κάηκαν πάνω από 50.000 στρέμματα.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης για πολλούς είναι πλέον γνωστή, αλλά αυτό που ξεπερνάει τα όρια είναι ότι οι κυβερνώντες δεν θέλουν να το δουν και ούτε να το παραδεχτούν και αναλώνονται σε επικίνδυνες δικαιολογίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, χθες, αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο, δυστυχώς επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα, αφού τόλμησε να ξεστομίσει πως είναι λογικό και αναπόφευκτο κάποιες από τις πυρκαγιές να ξεφεύγουν.

Όσο για την αποτυχία να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αποτελεί προτεραιότητα, η μόνη αναφορά του κ. Μαρινάκη ήταν τα συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των νεκρών.

Μάλιστα, χωρίς ίχνος αιδούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμέσως πλην σαφώς απενοχοποίησε την κυβέρνηση για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, καθώς ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν πολλές προειδοποιήσεις στην πυρκαγιά της Κορινθίας από το 112, προφανώς υπονοώντας ότι αυτές οι προειδοποιήσεις δεν εισακούστηκαν.

Ούτε τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε προσωπικό για την δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση παραδέχτηκε ο κος Μαρινάκης και εμφάνισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως «σωτήρα» των δασών λέγοντας πως σχεδιάζονται προσλήψεις για του χρόνου!

Και εκεί, όμως, θόλωσε τα νερά, αφού έκανε αναφορές στα μνημόνια και επικαλέστηκε το «δόγμα» της μιας πρόσληψης για κάθε μια αποχώρηση πράγμα που σημαίνει ότι και οι προσλήψεις που υπόσχεται τώρα μπορεί να μετατεθούν στις ελληνικές καλένδες.

Ακόμη και αν υλοποιηθεί η υπόσχεση για μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, το μόνο βέβαιο είναι ότι και πάλι θα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού για την πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Δυστυχώς για τη χώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να δει τις παραλείψεις και τα λάθη της. Και όταν κάποιος δεν βλέπει τα λάθη του είναι αδύνατον να τα διορθώσει και κατά συνέπεια ο εφιάλτης των πυρκαγιών -και πολλά άλλα δεινά- στη χώρα μας δεν πρόκειται να τελειώσει.