Γιάννης Τριήρης: Του χαλάνε την φιέστα και καλά κάνουν

Γιάννης Τριήρης: Του χαλάνε την φιέστα και καλά κάνουν
Παρασκευή, 04/10/2024 - 06:39

Σήμερα στις 8 το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στο ιστορικό για το κόμμα κτίριο της οδού Ρηγίλης.

Τη φιέστα Μητσοτάκη, πάντως, φρόντισαν να την χαλάσουν οι ίδιοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ένα μπαράζ καυστικών και επικριτικών για την κυβέρνηση ερωτήσεων που κατέθεσαν στη Βουλή τις τελευταίες μέρες που όσο και αν το Μαξίμου επιχειρεί να υποβαθμίσει δείχνουν ότι πλέον υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού,

Άλλωστε οι καυστικές ερωτήσεις για τις παραλείψεις και τις αστοχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκης, στοχεύουν ευθέως τους «εκλεκτούς» του πρωθυπουργού όπως οι δυο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και οι κυρίες Νίκη Κεραμέως και Ειρήνη Αγαπηδάκη του στενού κύκλου Μητσοτάκη.

Για την ιστορία προηγήθηκε η «επίθεση» 11 βουλευτών της ΝΔ στον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια και ακολούθησε η επικριτική ερώτηση άλλων 8 βουλευτών σε Γεωργιάδη και Κεραμέως για την μη απαλλαγή των χαμηλοσυνταξιούχων από την συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων.

Η αλήθεια είναι ότι και τα δυο ζητήματα έχουν βαρύνουσα κοινωνική διάσταση και δυστυχώς αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους υπουργούς της με άκρως αντικοινωνικό τρόπο. Γεγονός που στις συνειδήσεις των πολιτών και μεταξύ αυτών και πολλών ψηφοφόρων της ΝΔ δεν καθιστά «αντάρτες» όσους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αντιδρούν.

Κατά συνέπεια το πρόβλημα των έχουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του και είναι ολοφάνερο πως δεν μπορούν να το διαχειριστούν. ¨όπως συνέβη και χθες όταν στο πλαίσιο του «μασάζ» στους βουλευτές που επιχείρησε η ηγεσία του υπουργείου του υπουργείου Υγείας η υφυπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη εμφανίστηκε προκλητική εξοργίζοντας τον Νικήτα Κακλαμάνη και πολλούς ακόμη, με την αλαζονική της στάση και τις θέσεις που παρουσίασε για τον οικογενειακό γιατρό.

Και δεν σταμάτησαν μόνο εκεί οι βολές των γαλάζιων βουλευτών κατά της κυβέρνησης τους. Ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος ξεσπάθωσε και αυτός κατά του Κωστή Χατζηδάκη για τα καυτό πρόβλημα των κόκκινων δανείων και δεν άφησε το θέμα που άνοιξαν οι 11 βουλευτές να «θαφτεί» ζητώντας απαντήσεις, ενώ χθες ξεσπάθωσε και ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά του υπουργού Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη για τους «προκλητικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σε γεωτρήσεις πλημμυροπαθών αγροτών».

Αν αυτές οι αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχιστούν από τους ίδιους τους βουλευτές του κόμματος τότε το πεντηκοστό έτος ζωής της Νέας Δημοκρατίας, ίσως είναι από τα πλέον δύσκολα.

ΥΓ. Όσο για τη φιέστα στη Ρηγίλης, αν οι αντιδράσεις των βουλευτών συμπληρωθούν από την απουσία των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, μάλλον θα μετατραπεί σε … μνημόσυνο.