General Motors: Το νέο πλωτό σύστημα ανεμογεννητριών που μοιάζει με γιγαντιαίο τείχος

General Motors: Το νέο πλωτό σύστημα ανεμογεννητριών που μοιάζει με γιγαντιαίο τείχος
Unsplash
Δευτέρα, 20/06/2022 - 17:37

Ένα νέο πλωτό σύστημα ανεμογεννητριών που μοιάζει με γιγαντιαίο τείχος ετοιμάζεται να υλοποιήσει η General Motors μέσω της GM Ventures.

Με δεδομένο ότι τα πλωτά υπεράκτια αιολικά πάρκα κερδίζουν διαρκώς έδαφος σε σχέση με τα σταθερής θεμελίωσης, με το επενδυτικό κόστος να μειώνεται, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια ιδέα εγκατάστασης περισσότερων στροβίλων σε μια πλατφόρμα.

«Η ιδέα βασίζεται στην τεχνολογία πολλαπλών στροβίλων και επιτυγχάνει την αποτελεσματικότητά της μέσω της μεγιστοποίησης της παραγωγής ενέργειας ανά floater, οδηγώντας σε πιο αποτελεσματική χρήση της έκτασης και σε χαμηλότερο κόστος», όπως αναφέρεται σχετικά.

Έτσι, μια τυπική πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες ανεμογεννήτριες, με την εταιρεία να υπολογίζει ότι το πλήρως εξοπλισμένο σύστημά της μπορεί να παρέχει απόδοση ισοδύναμη με πέντε ανεμογεννήτριες των 15 MW. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε μία από αυτές τις ανεμογεννήτριες των 15 MW θα απαιτούσε ξεχωριστή εγκατάσταση, η ιδέα της «συστέγασης» είναι προφανές ότι μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση χρημάτων για το κόστος κατασκευής.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το πλωτό σύστημα ανεμογεννητριών δεν απαιτεί εξειδικευμένα σκάφη ή γερανούς και βασίζεται στην καθιερωμένη τεχνολογία της υπεράκτιας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ θα απαιτεί 80% λιγότερη έκταση από ένα τυπικό αιολικό πάρκο.