Κατά συνέπεια η παραδοσιακή «Καλή χρονιά» που ευχόμαστε κάθε Πρωτοχρονιά, πραγματικά είναι μια ευχή που πρέπει να πιάσει φέτος.
Το κακό είναι ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν θέλει να δει όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του μάλλον προσπάθησε να κάνει προεκλογική εκστρατεία και όχι να εξηγήσει τους τρόπους που θα δώσει λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων που έχει γίνει πολύ δύσκολη και σκληρή.
Όπως συνηθίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ναι μεν κάποια από τα προβλήματα και κυρίως αυτό που δεν μπορεί με τίποτα να κρυφτεί, την ακρίβεια –την οποία και πάλι ανέφερε ως εισαγόμενη-, αλλά πως θα την αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του και πάλι δεν το είπε. Ίσως γιατί δεν πιστεύει και ο ίδιος ότι μπορεί να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.
Ως αντιπερισπασμό βέβαια έκανε αναφορά στις αυξήσεις που θα δοθούν στις συντάξεις και τους μισθούς με την επαναφορά μετά από αμέτρητα σκληρά χρόνια των τριετιών. Και τους έταξε ότι το … 2027(!) ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ.
Μέχρι τότε, πάντως, η σκληρή πραγματικότητα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, είναι ότι αυτές οι αυξήσεις που θα δοθούν με το νέο έτος θα γίνουν καπνός από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.
Και δεν είναι μόνο αυτοί σε δύσκολη κατάσταση. Και για την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, τα πράγμα είναι εξαιρετικά δύσκολα καθώς αντιμετωπίζουν μια άγρια φοροεπιδρομή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο όνομα της δήθεν προσπάθειας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Αλλά οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι και οι τράπεζες παραμένουν στο απυρόβλητο. Για τα μάτια του κόσμου γίνονται κάποιοι έλεγχοι και επιβάλλονται χρηματικές ποινές-χάδια, που και αυτές δεν είναι κανείς σ΄λιγουρος ότι τελικά εισπράττονται. Αλλά ακόμη και να εισπράττονται οι «ισχυροί» που τις πληρώνουν τις έχουν «βγάλει» στο εκατονταπλάσιο.
Και το χειρότερο μας το φύλαγε για το τέλος, ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας ότι «απαιτείται ένα ορμητικό κύμα αλλαγών». Και αυτό το είπε ως καλό. Ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου που ζήτησε από τους πολίτες να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση του.
Για όλα τα παραπάνω;
Η «καλή χρονιά» μάλλον εξαρτάται και από τις δικές μας αντιδράσεις.