Exxon: Ανακοίνωσε απολύσεις προσωπικού σε γραφεία της στις ΗΠΑ

Exxon: Ανακοίνωσε απολύσεις προσωπικού σε γραφεία της στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 30/10/2020 - 12:36

Η Exxon Mobil πρόκειται να μειώσει κατά 1.900 τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης των καυσίμων λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το AP.

Πιο συγκεκριμένα, η Exxon δήλωσε την Πέμπτη ότι οι μειώσεις θα γίνουν εκουσίως, αλλά και ακουσίως και θα αφορούν κυρίως τα γραφεία διαχείρισης στο Χιούστον.

Σε συνάντηση με υπαλλήλους την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon, Darren Woods, δήλωσε ότι η εταιρεία υπερβαίνει τις μειώσεις δαπανών που ανακοίνωσε τον Μάρτιο, μειώνοντας τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια και τα λειτουργικά της έξοδα κατά 15%.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της, η εταιρεία θα μειώσει περίπου 1.600 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, ενώ έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εθελούσιας μείωσης προσωπικού στην Αυστραλία. Αξιολογεί επίσης πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας στον Καναδά.

Η Exxon δεν είναι ο μόνος παραγωγός πετρελαίου που πλήττεται από τη μειωμένη ζήτηση πετρελαίου και την επακόλουθη μείωση των τιμών. Η Chevron επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μειώσει της θέσεις εργασίας της Noble Energy, την οποία εξαγόρασε πρόσφατα.

Η ενεργειακή βιομηχανία έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του Bureau of Labor Statistics, οι βιομηχανίες διύλισης πετρελαίου και παραγωγής άνθρακα μείωσαν συνολικά τις θέσεις εργασίας τους κατά 10.500, από την αρχή του έτους.