Γιάννης Τριήρης: Ιδιοτελείς στόχοι και … ανέκδοτα

Γιάννης Τριήρης: Ιδιοτελείς στόχοι και … ανέκδοτα
Δευτέρα, 09/09/2024 - 06:37

Οι προηγούμενες μέρες ελέω ΔΕΘ ανήκουν στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, καθώς είθισται από την Θεσσαλονίκη να εξαγγέλλεται η πολιτική που θα ακολουθηθεί τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο, για όσους δεν φορούν κομματικές παρωπίδες το βασικό μήνυμα που εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της φετινής ΔΕΘ δεν ήταν άλλο από το ότι βασικός του στόχος –ακραία ιδιοτελής- είναι να εξαντλήσει την τετραετία διακυβέρνησης του, ενώ έγινε εμφανές ότι το μεγάλο άγχος του είναι να μην «συνταξιοδοτηθεί».

Ο πρωθυπουργός απέρριψε κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και μετέφερε τα όποια θετικά γι’ αυτόν αποτελέσματα στο μακρινό 2027, δηλαδή στο τέλος της τετραετίας του. Προς το παρόν οι πολίτες θα πρέπει να «βολευτούν» με τα ψίχουλα που ο πρωθυπουργός παρουσίασε από το βήμα της ΔΕΘ ως μέτρα ανακούφισης και να διατηρούν ελπίδες, οι οποίες σίγουρα θα αποδειχθούν φρούδες, για καλύτερες μέρες μετά από τρία χρόνια .

Ως τότε οι πολίτες δυστυχώς θα πρέπει να υπομένουν τα δεινά της οκατετούς διακυβέρνησης Μητσοτάκη και το ακόμη χειρότερο είναι πως ο πρωθυπουργός απέρριψε μετ’ επιτάσεως και κάθε ενδεχόμενο απομάκρυνσης του από την ελληνική πολιτική σκηνή δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι σκοπεύει να μεταπηδήσει σε κάποιο Ευρωπαϊκό αξίωμα, αν ποτέ του προσφερόταν, γιατί όπως ο ίδιος δεν θέλει να βγει στη σύνταξη.

Οι Έλληνες πολίτες λοιπόν θα πρέπει να έχουν Ιώβεια υπομονή καθώς το καθεστώς Μητσοτάκη δείχνει να μην μπορεί να εκπέσει εύκολα. Και σ’ αυτή την εξέλιξη συμβάλουν τα μέγιστα και τα τεκταινόμενα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, τα δυο κόμματα που εν δυνάμει μπορούν να του στερήσουν την εξουσία, καθώς οι εσωκομματικές διαμάχες έχουν απομειώσει κάθε ουσιαστική αντιπολιτευτική δράση τους, επιτρέποντας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να «παίζει» μόνη της , με την πολύτιμη βοήθεια πάντα των φιλικών της μέσων μαζικής ενημέρωσης που επιχειρούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη.

Των μέσων μαζικής ενημέρωσης που εμφανίζουν κάθε κυβερνητική πολιτική ως την πλέον ενδεδειγμένη και πετυχημένη και ανάγουν σε αξίωμα κάθε πρωθυπουργική δήλωση.

Και ενώ, όχι μόνο η ελληνική κοινωνία, αλλά και οι διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν ευθέως την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ότι αφορά το κράτος Δικαίου και κυρίως την ελευθερία του τύπου στη χώρα μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος για θέματα τύπου Παύλος Μαρινάκης, σε χθεσινή του συνέντευξη, είπε το … ανέκδοτο της ημέρας. «Πλέον τα παράπονα που δεχόμαστε για την ΕΡΤ είναι … γιατί είναι τόσο αντικειμενική», δήλωσε χωρίς αιδώ και έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης, προκαλώντας θυμηδία.