Έξι και σήμερα για τις ευρωκάλπες: Με τεχνητή πόλωση επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την αποχή!

Έξι και σήμερα για τις ευρωκάλπες: Με τεχνητή πόλωση επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την αποχή!
Δευτέρα, 03/06/2024 - 06:35

Στόχος και η αύξηση της συσπείρωσης- Κάτω από 5.000.000 υπολογίζεται ότι θα προσέλθουν στις κάλπες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ της μεταπολίτευσης!

Στο "κόκκινο" από σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων που κυνηγούν παρόμοιους στόχους ξεκινά από σήμερα, καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών.

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων δεν μπορεί να διοργανώσει αξιόλογες συγκεντρώσεις, η αντιπαράθεση θα επιχειρηθεί να γίνει με τεχνητή πόλωση, ώστε να αυξηθεί η συσπείρωση και να αντιμετωπιστεί η αποχή.

Αποχή που θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα είναι η μεγαλύτερη της μεταπολίτευσης, καθώς για πρώτη φορά θα ξεπεράσει το 50%. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ειδικοί, μελετώντας και τις δημοσκοπήσεις, εκτιμούν πως όσοι προσέλθουν στις κάλπες θα είναι κάτω από 5.000.000, κάποιοι δε εξ αυτών δεν αποκλείουν να είναι ακόμα και κάτω από 4.500.000! Το μεγάλο ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει αν η αποχή θα πλήξει εξίσου όλα τα κόμματα ή θα έχει επιπτώσεις σε κάποια εξ αυτών, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην πολιτική ζωή της χώρας. Η μεγάλη αποχή, καθώς θα οφείλεται πρωτίστως στους νέους, αναμένεται να ευνοήσει τα κόμματα με μεγάλα σε ηλικία ακροατήρια και να πλήξει τα υπόλοιπα.

Η πόλωση, πάντως, που επιχειρείται είναι εν πολλοίς τεχνητή και είναι χαρακτηριστικό πως η ΝΔ επέλεξε (με τη συνδρομή της Κουμουνδούρου) να θέσει ως κυρίαρχο θέμα της ημέρας το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα το δημοσιοποιήσει σήμερα από τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη μάλλον ρίχνει νερό στο μύλο αυτής της τεχνητής πόλωσης, καθώς όλοι ήδη αναρωτιούνται πώς μπορεί να δημοσιοποιηθεί ένα πόθεν έσχες από μια συγκέντρωση! Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν πως το θέμα μπορεί να μας απασχολήσει και τις επόμενες μέρες, ενώ ο πρωθυπουργός ανακάλυψε ξαφνικά ...λεφτόδεντρα και συνεχίζει καθημερινά (ανέξοδες εξαγγελίες) αυτή τη φορά για νέο πρόγραμμα κατοικιών!

Οι δε συγκεντρώσεις αναμένεται να προκαλέσουν νέες συζητήσεις καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να συγκριθούν με αυτές για τη νίκη του Παναθηναϊκού και πολύ περισσότερο για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου από τον Ολυμπιακό! Τα δε τρικ που θα χρησιμοποιηθούν για να πολλαπλασιάσουν τον κόσμο που θα παραβρεθεί σε αυτές μάλλον θα προκαλέσουν καθόλου κολακευτικά σχόλια και θα φανερώνουν το πρόβλημα που υπάρχει.