Πανελλήνιες 2024: Aπαντήσεις στα θέματα της Έκθεσης στα ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2024: Aπαντήσεις στα θέματα της Έκθεσης στα ΓΕΛ
Παρασκευή, 31/05/2024 - 11:41

Το Dnews σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΜΕΘΟΔΙΚΟ δημοσιεύουν τις απαντήσεις στην Έκθεση για τους μαθητές ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2024

Ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες 2024 για τα ΓΕΛ και ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα θέματα στην Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση. Τα κείμενα πάνω στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι ήταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο « Ταξιδεύοντας», του Νίκου Καζαντζάκη, στο οποίο είχε διατηρηθεί η γλωσσική ιδιοτυπία του κειμένου, το ποίημα «Το ταξίδι» του Κωστή Παλαμά και ένα κείμενο της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου, από το διαδίκτυο (12-08-2016), ελαφρώς διασκευασμένο για τις ανάγκες της εξέτασης.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο 350-400 λέξεων, που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου τους σχετικά με τους τρόπους που επιλέγουν, για να αναζητήσουν την προσωπική τους ηρεμία και ισορροπία.

Πανελλήνιες 2024: Απαντήσεις Έκθεση στα ΓΕΛ, η κρυφή παγίδα

Το θέμα των σημερινών εξετάσεων στη Νεοελληνική Γλώσσα – Λογοτεχνία, αφορά στην αξία του ταξιδιού ως μέσου ψυχικής εκτόνωσης και αυτοπραγμάτωσης του ανθρώπου. Τα Κείμενα αναφοράς δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην κατανόησή τους και τροφοδοτούν τον μαθητή να επεξεργαστεί το θέμα.

Το ερώτημα Α της περίληψης απαιτεί ιδιαίτερη ικανότητα στην πύκνωση των νοημάτων και ενέχει το κίνδυνο ο υποψήφιος να υπερβεί το όριο λέξεων. Τα ερωτήματα του Β Θέματος εξετάζουν την κατανόηση του κειμένου και τις γνώσεις των υποψηφίων (διαρθρωτικές λέξεις, ανάπτυξη παραγράφου, γλωσσικές επιλογές / εκφραστικά μέσα κ.λπ.) χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερη πρωτοτυπία και δυσκολία.

Το Dnews συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση.

Με την ανακοίνωση των θεμάτων της Έκθεσης Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από το Υπουργείο Παιδείας στο Dnews δημοσιεύουμε σε πρώτο χρόνο τα θέματα που έπεσαν και αμε΄σως μετά θα δημοσιεύουμε τις απαντήσεις καθώς και το σχολιασμό των προς εξέταση θεμάτων.

Παρέχουμε ενδελεχή αξιολόγηση και σχολιασμό των θεμάτων που έπεσαν στο μάθημα της Έκθεσης για τα ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2024, θα αναφερθούμε στα δύσκολα σημεία της εξέτασης και θα έχουμε αναλυτικές απαντήσεις από το φροντιστήριο Μεθοδικό.