Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία ΓΕΛ
Τρίτη, 04/06/2024 - 06:07

Πανελλήνιες 2024: Σήμερα το δεύτερο μάθημα για τους μαθητές των ΓΕΛ - Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις.

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων της χώρας συνεχίζουν σήμερα την εξεταστική διαδικασία των Πανελληνίων 2024 με μαθήματα προσανατολισμού. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ διαγωνίζονται σε Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Ενώ εν συνεχεία, θα εξεταστούν την προσεχή Πέμπτη 6 Ιουνίου στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00.

Πανελλήνιες 2024 : Τι ώρα θα ανακοινωθούν τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία για τα ΓΕΛ

Τα θέματα των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν κλασικά μετά τις 10:00 π.μ. στην επίσημη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ακριβώς την ίδια ώρα θα αναρτηθούν και στο Dnews.

Πανελλήνιες 2024: Το Dnews σε συνεργασία με το Μεθοδικό δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις

Το Dnews συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση. Με την ανακοίνωση των θεμάτων σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία για τα ΓΕΛ από το Υπουργείο Παιδείας στο Dnews θα δημοσιεύουμε σε πρώτο χρόνο τα θέματα που έπεσαν και αμέσως μετά θα δημοσιεύουμε τις απαντήσεις καθώς και το σχολιασμό των προς εξέταση θεμάτων.

Πανελλήνιες 2024: Κλειστά σχολεία λόγω Ευρωεκλογών - Τι θα γίνει με τις εξετάσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024 θα επηρεαστεί από την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της Κυριακής 9 Ιουνίου. Ειδικά για τα ΓΕΛ μετά την Πέμπτη 6 Ιουνίου θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην περίπτωση των ΕΠΑΛ που οι μαθητές θα έχουν μια ανάπαυλα μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024. Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.